GenelKıbrısManşet

Sertan Traş, Üstel’e rakip oldu; adaylık başvurusunu gerçekleştirdi

-GIYNIK ÖZEL

Ulusal Birlik Partisi, Genel Başkan Faiz Sucuoğlu’nun istifası sonrası 11 Eylül Pazar günü olağanüstü kurultaya gitme kararı aldı.

Sucuoğlu’nun istifası sonrası tüm yetkili kurullarını toplayan Ulusal Birlik Partisi’nde, toplantı sonrası Başbakan Ünal Üstel açıklamada bulunmuş; “Tek adaylı bir kurultay olacak” demişti.

Daha sonra Ulusal Birlik Partisi Resmi hesabından yapılan duyuruda ise kurultay için adaylık başvurularının, Cuma günü mesai bitimine kadar alınacağı açıklanmıştı.

GIYNIK‘ın edindiği bilgilere göre; parti içerisinde tek adaylı kurultay noktasında anlaşmazlıklar yaşandı. Demokratik teamüller gereği çok adaylı geçmesi konusunda görüşler beyan edilirken; “tek adaylı kurultay olmamalı” görüşü yüksek sesle dile getirildi.

Pilli’den ses yok

Kurultaya yönelik gelişmeler sürerken, Eski Sağlık Bakanı Ali Pilli, GIYNIK‘a açıklamalarda bulunarak aday olacağını açıklamıştı.

Henüz başvurusunu gerçekleştirmeyen Pilli’nin; başvuru yapıp yapmayacağı şuan için muallakta.

Sertan Traş başvurusunu yaptı

Öte yandan Ulusal Birlik Partisi Üyesi Sertan Traş, Genel Merkez’e adaylık başvurusunda bulundu.

Kayım’dan da hamle bekleniyor

Parti üyelerinden Salih Kayım’ın da başvuru yapacağı konuşulurken; Ulusal Birlik Partisi’nde Başbakan Ünal Üstel’in Genel Başkanlık için en az iki adaylı bir kurultay yarışına çıkacağı kesinleşti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu