Güney KıbrısKıbrısManşetSporToplum

Sertoğlu: “BM hiçbir Kıbrıslı Türkün Taksim Sahası’na girişine engel olamaz”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, BM'nin Taksim Sahası'na girişleri engellemesi ile ilgili olarak, “BM hiçbir Kıbrıslı Türkün o sahaya girişine engel olamaz” dedi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, BM’nin Taksim Sahası’na girişleri engellemesi ile ilgili açıklama yaptı.

“TAKSİM SAHASI’NDA SON GÜNLERDE YAŞANANLAR BİZİ RAHATSIZ ETTİ”

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla yıllar sonra yeniden ülke gençliğinin hizmetine açılan ve Kıbrıslı Türkler için çok önemli bir değer olan tarihi Taksim Sahası’nda son günlerde yaşananların toplumu olduğu gibi kendilerini de rahatsız ettiğini kaydeden Sertoğlu, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Birleşmiş Milletler’in yapmış olduğu, insanlık dışı ve haksız engelleme sonucunda gerek geçtiğimiz gün gerçekleştirilen açılışta çıkarılan zorluklar ve sahaya girişin engellenmesi, gerekse de dün sahaya Çetinkaya Kulübü ve Yiğitler Burcu yanından inilen merdivenlerin; beton bariyer ve dikenli tellerle BM tarafından kapatılması tam anlamıyla utanç duyulması gereken bir olaydır.

BM tarafından bizleri aşağılamaya yönelik yapılan bu girişimi şiddetle kınıyoruz. Söz konusu durum ile ilgili Çetinkaya Türk Spor Kulübü yetkilileri ile gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik ve konunun diplomasi ile çözülmesi için bekleyeceğiz. Ancak şunu belirteyim ki konu diploması ile çözülmezse futbolun tüm paydaşları ile beton bariyerleri ve telleri geçerek gençlerimizi o sahaya sokacağız.”

“BM HİÇBİR KIBRISLI TÜRKÜN O SAHAYA GİRİŞİNE ENGEL OLAMAZ”

Sertoğlu, 1930 yılından beridir Çetinkaya’nın kullanımında olan ve tarihi birçok ana ev sahipliği yapan Taksim Sahası’nın Çetinkaya’ya ait olduğunu ve BM’nin hiçbir Kıbrıslı Türkün o sahaya girişine engel olamayacağını belirtti.

KTFF olarak BM’nin bu aşağılayıcı tavrından vazgeçmesini önerdiklerini kaydeden Sertoğlu, “Aksi halde futbol camiası olarak gereğini yapacağımızı ve Kıbrıs Türk gencinin spor yapma hakkının elinden alınmasına izin vermeyeceğimizi bildiririz” dedi.

Sertoğlu, “Son olarak Barış Gücü’nün bu adadaki misyonunun sorun yaratmak değil, sorun çözmek olduğunu da bir kez daha hatırlatırız” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu