FutbolKıbrısManşetSpor

Sertoğlu’ndan protokol müjdesi

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, devlet katkısı için protokolün Çarşamba günü imzalanacağını açıkladı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, geçtiğimiz yıldan kalan ve yeni yıl için öngörülen rakamların toplamı olan 12 milyon 500 bin TL’lik devlet katkısı için Çarşamba günü protokol imzalanacağını duyurdu.

TOPLAM 12 MİLYON 500 BİN TL

Futbol Kulüpler Birliği genel kurulu dilek ve temenniler kısmında konuşan Sertoğlu, spordan sorumlu bakan Erhan Arıklı ile yaptıkları görüşme neticesinde Çarşamba günü saat 9.30’da protokolün imzalanacağını belirtirken, “2020-21 sezonundan kalma 4 milyon TL ile 2021-22 sezonu için 8,5 milyon TL alacağız. Toplamda 12 milyon 500 bin TL’lik bir protokole imza atıyoruz. Devletin kulüplerimize yaptığı iyi bir katkıdır. Biraz olsun kulüplerimiz bu kötü zamanda nefes alacak” dedi.

AKSA İLE İSİM HAKKI SPONSORLUĞU. TOPLAM 3 MİLYON TL

Sertoğlu isim hakkı sponsorluğu ile ilgili de Aksa ile görüşmeler yaptıklarını, pazarlıklar sonunda iyi bir noktaya geldiklerini açıklayarak, “ Yıllık 1 milyon 500 bin TL, yani iki yıllık 3 milyon TL, Aksa ile anlaşma aşamasına geldik. Sadece Aksa’nın kulüplerden talepleri var. Bu talepleri karşılayabilecek kulüp vardır, karşılayamayacak kulüp vardır. Forma üzerinde isimlerinin yer almasını ister. Bu paranın toplamı, yıllık tüm kulüplerin hakem parasının yüzde yüzüne yakındır. Bu ciddi bir paradır. Kulüplerin de bu paraya ihtiyacı vardır diye düşünüyorum. Biz bunu kabul etmeyiz diyen kulüp varsa, askıya alırız. Ben bu iş olsun diye çok efor sarf ettim. Çünkü bu paraya ciddi olarak ihtiyacımız vardır” ifadelerini kullandı.

DIŞ TEMASLARDAKİ GELİŞMELER

Dış temaslarda ciddi aşama kat edildiğini aktaran Sertoğlu, “Dış temaslarda ciddi görüşmelerimiz var. Bu konuda da ilerleyen günlerde kulüpleri basına kapalı bir oturumla bilgilendireceğim. Onların onayını almam lazım. Ben belli yerlere giderken kafama göre gitmemem lazım. Çok ciddi bir olay olduğu için görüş alış verişinde bulunalım. Birçok kesim bu işin içerisinde, hepsini anlatıp onay almam lazım” diyerek dış temaslarda gelişmelerin yaşanmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Spor Yeni

Diğer Haberler

Başa dön tuşu