DünyaGenelManşet

Ses yapıyor diye yaşam destek ünitesini kapattığı oda arkadaşının ölümüne sebep olan kadın Türk çıktı

Almanya’da geçen aylarda gündeme gelen cinayet olayının detayları ortaya çıktı… Mannheim kentinde bir hasta oda arkadaşının oksijen destek ünitesi gürültü yapıyor diye kapatmış ve hastanın ölümüne sebep olmuştu. Öldürmeye sebep olan kişinin de ölen kişinin de Türk olduğu ortaya çıktı.

Almanya’nın Mannheim kentinde corona virüsüne yakalandığı için Mannheim Diakonissen- Hastanesi‘ne kaldırılan Hilal K. (79), yatak komşusu olan başka bir Türk kadın Hatun C. (72) yüzünden hayatını kaybetti. Yaşlı kadının çilesi öldükten sonra da bitmedi. Bu kez beyni, hastane tarafından ailesine haber verilmeden çıkarıldı ve Hilal K., beyni olmadan defnedildi.

HAYATA DÖNDÜRDÜLER AMA…

Olayın 30 Kasım akşamı yaşandığı ve corona virüsü nedeniyle oksijen tüpüne bağlı olan Hilal K., yavaş yavaş iyileşmeye başlarken şok eden olay gerçekleşti. Hastaneden alınan bilgiye göre, Hilal K’nin yatak komşusu olan Hatun C., çok gürültü yapıyor diye o gece iki kez solunum cihazını kapattı. Hilal nine nefes alamadığı için can verdi ama hemşireler yetişip suni teneffüsle hayata döndürdü. Ancak yaşlı kadın kısa süre sonra öldü.

BEYNİ ÇIKARMAK İÇİN İZİN ALINMADI

Bu olayın acısı bitmeden aile yeni bir olayla sarsıldı… Hilal K.’nın kızı Saadet Ö. (48), annesinin cenazesini beyni olmadan devraldıklarını ve öyle defnetmek zorunda kaldıklarını anlattı. Bunun için kendilerinden izin alınmadığını belirten Saadet Ö., bu durumun kendilerini çok üzdüğünü belirtiyor.

Hilal K.’nin kızı Alman medyasına isyan etti.

Ortada bir cinayet şüphesi varken, ailenin bu tavrı şaşırttı. Mannheim ve Almanya bu olayla çalkalanırken, aile şimdi en azından bir özür beklediklerini söylüyor.

SAVCILIK: ŞÜPHE VAR, ARAŞTIRIYORUZ

Hilal K.’nin ölümüne, nefessiz kalmasının mı, yoksa coronanın mı neden olduğunun araştırılması için beyninin Heidelberg’deki Adli Tıp’ta inceleneceği belirtildi.

Hatun C., ölüme sebebiyet şüphelisi haline geldiği için olaya el koyan savcılık, bu tuhaf vakayı çözmeye çalışıyor. Savcılık, araştırmaların sonuçlanmasından sonra aileye bilgi verileceğini açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu