DünyaEkonomiGenelManşetSağlık

Seyahatlerde delta varyantı endişesi

Küresel İş Seyahatleri Birliği, delta varyantı nedeniyle küresel iş seyahatlerindeki toparlanmanın yavaşladığını açıkladı

KÜRESEL İŞ SEYAHATLERİNİ ETKİLİYOR… Delta varyantı nedeniyle küresel iş seyahatlerindeki toparlanmanın yavaşladığı bildirildi. Küresel İş Seyahatleri Birliği (GBTA), delta varyantının küresel iş seyahatlerin geri dönüşünü yavaşlattığı ifade edildi.

GİDEREK ARTAN BİR ENDİŞE VAR… Yapılan araştırma, delta varyantının küresel seyahatçiler, satın almacılar ve tedarikçiler arasında giderek artan bir endişeye ve iyileşme sürecinde bir sapmaya neden olduğunu ortaya koydu.

DELTA VARYANTINA ÇOK ENDİŞELİLER… Araştırmaya katılanların yüzde 49’u yeni kısıtlamaların olası olmadığını belirtse de, delta varyantının olası etkisi konusunda “endişeli” ya da “çok endişeli” olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 85 olarak ölçüldü. Katılımcıların yüzde 78’i ise delta varyantının güvenli iş seyahatini olumsuz etkileyeceği konusunda endişeli. Katılıcıların yüzde 88’i “Delta varyantı iş seyahatlerini olumsuz etkileyecek” derken, “Çok olumsuz etkileyecek” diyenlerin oranı yüzde 48 oldu.

SATIN ALMACILARIN SEYAHAT ORANI DÜŞTÜ… Satın almacılar, iş seyahatine çıkma konusunda istekli ya da çok istekli olan personelin oranının temmuz ayında yüzde 77 iken, ağustos ayında yüzde 72’ye düştüğünü belirtti. Katılımcıların yüzde 60’ı son 30 gün içinde en az bir yurt içi iş seyahatine izin verildiğini söylerken, yüzde 55’i bu sonbahar döneminde kurumsal seyahatlerin artacağı görüşünde. Katılımcıların yüzde 47’si orta, yüzde 8’i ise güçlü bir büyüme olacağı görüşünde.

Delta varyantı nedeniyle küresel iş seyahatlerindeki toparlanmanın yavaşladığı bildirildi.

Küresel İş Seyahatleri Birliği (GBTA), delta varyantının küresel iş seyahatlerin geri dönüşünü yavaşlattığını bildirdi.

ENDİŞEYE VE SAPMAYA NEDEN OLDU

Yapılan araştırma, delta varyantının küresel seyahatçiler, satın almacılar ve tedarikçiler arasında giderek artan bir endişeye ve iyileşme sürecinde bir sapmaya neden olduğunu ortaya koydu.
Araştırmaya katılanların yüzde 21’i delta varyantı nedeniyle şirketlerinin yeni seyahat kısıtlamaları koyduğunu, yüzde 25’i ise yeni seyahat kısıtlamaları getirmeyi planladığını beyan etti.

İŞ SEYAHATÇİLERİNİN YÜZDE 85’İ ENDİŞELİ

Araştırmaya katılanların yüzde 49’u yeni kısıtlamaların olası olmadığını belirtse de, delta varyantının olası etkisi konusunda “endişeli” ya da “çok endişeli” olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 85 olarak ölçüldü. Katılımcıların yüzde 78’i ise delta varyantının güvenli iş seyahatini olumsuz etkileyeceği konusunda endişeli.

Katılımcıların yüzde 88’i “Delta varyantı iş seyahatlerini olumsuz etkileyecek” derken, “Çok olumsuz etkileyecek” diyenlerin oranı yüzde 48 oldu.

Henüz “zorunlu olmayan seyahatlere izin vermeyen” şirketlerin çalışanlarının yüzde 81’i, delta varyantı nedeniyle şirketlerinin seyahatleri başlatma tarihini erteleyebileceğini ifade etti.

SEYAHAT ETMEYE İSTEKLİ PERSONELİN ORANI AZALDI

Satın almacılar, iş seyahatine çıkma konusunda istekli ya da çok istekli olan personelin oranının temmuz ayında yüzde 77 iken, ağustos ayında yüzde 72’ye düştüğünü belirtti.

Katılımcıların yüzde 60’ı son 30 gün içinde en az bir yurt içi iş seyahatine izin verildiğini söylerken, yüzde 55’i bu sonbahar döneminde kurumsal seyahatlerin artacağı görüşünde. Katılımcıların yüzde 47’si orta, yüzde 8’i ise güçlü bir büyüme olacağı görüşünde.

Şirketlerin iş seyahati harcamalarının arttığını belirtenlerin oranı yüzde 56.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu