GenelKıbrısManşet

Seyrüsefersiz araç kullanan yandı

GIYNIK ÖZEL

Seyrüsefer afları da trafikte seyir halinde olan seyrüsefer ruhsatsız araç sorununa çare olmayınca, Polis Genel Müdürlüğü çareyi yasaların verdiği yetkileri sonuna kadar kullanmakta buldu!

DENETİMLER SIKILAŞTIRILIYOR, SEYRÜSEFERSİZ ARAÇLARA EL KOYULACAK

Polis Genel Müdürlüğü, seyrüsefer ruhsatı olmayan araç sürücülerinin aleyhinde yasal işlem başlatılmasının yanı sıra, araçların trafikten men edileceği uyarısında bulundu. Yol ve Trafik Suçlarının Davasız Halli ve Ceza Puanı Yasası’na göre; Seyrüsefer Ruhsatsız araç kullandığı tespit edilen sürücülere, Asgari Ücretin yüzde 10’u (bin 356 TL) kadar para cezası uygulanıyor. Yapılan yeni düzenlemeye göre, artık ülke genelinde gerçekleştirilecek olan trafik denetimleri kapsamında geçerli seyrüsefer ruhsatı olmadığı tespit edilen araç sürücüleri aleyhinde yasal işlem başlatılmasının yanı sıra, ‘Motorlu Araçlar ve Yol Trafik Tüzüğü’nün polise verdiği yetkiye dayanarak, sürücülerin araçlarının da trafikten men edileceği açıklandı.

ARIKLI: POLİSİN YENİ UYGULAMASINDAN MEMNUNUZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Polis Genel Müdürlüğü tarafından trafikte seyrüsefer ruhsatsız seyir halinde olan araçlara karşı alınan sıkı tedbir kararından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülkede 240 bin civarında kayıtlı araç olduğunu belirten Arıklı, 2023 yılı içerisinde 30 bin aracın Araç Kayıt Dairesi’nden, 35 bin aracın ise online sistem üzerinden seyrüsefer ruhsatı yenilediğini ifade etti. Arıklı, 65 bin araç yollarda kayıtlı şekilde seyir halindeyken, yeni uygulamayla birlikte 175 bin aracın ise yılsonuna kadar seyrüsefer ruhsatlarını yenilemesini beklediklerini ifade etti.

“ARAÇ KAYIT DAİRESİ’NİN 2 AYLIK GELİRİ 100 MİLYON TL”

Seyrüsefer ruhsatlarının devlet bütçesine çok ciddi bir katkı sağladığını dile getiren Bakan Arıklı, 2023’ün ilk 2 ayında seyrüsefer ruhsatlarından 100 milyon TL gelir elde edildiğinin altını çizdi. 2022 yılında, Araç Kayıt Dairesi’nin toplam gelirinin 337 milyon TL olduğunu belirten Arıklı, “Umuyoruz ki Maliye Bakanlığı bu gelirin bir kısmını yollara ve ulaştırmaya ayırır ve yollarımızı da biraz daha konforlu hale getirebiliriz” temennisinde bulundu. Vatandaşların kara yollarının halinden ve seyrüsefer ruhsatlarından elde edilen gelirin kamu maaş ödemelerine gitmesinden yakınmakta haklı olduklarını da dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu