KıbrısManşetMotor SporlarıSpor

Sezon finaline Bozalanlar imzası

Basel Holding’in ana sponsorluğunda Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK), organize ettiği ralli şampiyonasının sekizinci ve final yarışı 16-17 Aralık 2023 tarihleri arasında yapıldı

SEZON FİNALİNİ BOZALANLAR-ODUN KAZANDI:
Basel Holding’in ana sponsorluğunda Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK), organize ettiği ralli şampiyonasının sekizinci ve final yarışı 16-17 Aralık 2023 tarihleri arasında yapıldı. İki günlük programla organize edilen Near East Bank ve Çağkan Yapı Rallisi’nin başlangıç seremonisi, servis alanı, seyirci özel etapları ve ödül töreni YDÜ’de yapıldı. İlk gün etapları Balıkesir, Mora ve Meriç’te, ikinci gün sabah bölümü ise Alayköy’de yapıldı. Toplam 10 etabın geçildiği rallide zafder Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisinin oldu.

MÜTHİŞ ÇEKİŞMEYE SAHNE OLDU:
İki gün boyunca birbirlerine çok yakın dereceler elde eden Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi ile Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi ilk günü sadece saniyenin 10’da 3’ü farkla tamamladıktan sonra ikinci gün Alayköy etabında yaklaşık 5 saniye öne geçen Bozalanlar-Odun ikilisi yarışı kazanmayı başardı. Yeni aracı Volkswagen Polo R5 ile yarışan ve 3 etap zaferi elde eden 2023 KKTC Ralli Şampiyonu ekip Haskasap-Mulla ikilisi 10.7 saniye farkla ikinci olurken, ralliye Skoda Fabia R5 ile yeniden dönen, Rauf Denktaş-Mehmet Mişon ikilisi üçüncüsü oldu. Bu 3 ekip aynı zamanda Sınıf 2 ilk üçünü de oluşturdular.

ŞAMPİYON MELEKLER KUPASI BİLGİMER’İN:
2023 Mahalli Ralli Kupası, sene başında kaybettiğimiz “Şampiyon Melekler”anısına yapıldı. Sınıf 2 harici araçların yarıştığı kupanın son ayağında birinci Sadık Bilgimer-Buse Bilgimer ikilisi olurken, ikinci Dervis Dizliklioğlu-Niyazi Yorgancıoğlu, üçüncü ise Zeki Demirdeş-Kani Avkıran ikilisi oldu. Bu sonuçlarla sezonun Şampiyon Melekler Kupası’nı ise Selen Bilgimer-Ali Burhan Sevil ikilisi kazandı.

SINIFLARDA KAZANANLAR BELİRLENDİ:
Sınıf 1’de Sadık Bilgimer-Buse Bilgimer, Sınıf N’de Dervis Dizliklioğlu-Niyazi Yorgancıoğlu, Sınıf R’de Mahmut Bozalanlar-Mahmut Ulaş, Sınıf 3’te ise Umut Sular-Ahmet Sular ikilisi birinci oldu. Genç Co-pilotlar ve Kadın Co-pilotlarda birinciliği Buse Bilgimer elde etti.

 RALLİ ŞOVU BİNLERCE SEYİRCİ TAKİP ETTİ:
YDÜ Kampüsü içerisinde hazırlanan Seyirci Özel Etabını binlerce kişi seyretti. Drift, Tırmanma ve Time Attack araçlarının da gösterisine sahne olan organizasyonda gösteri ekiplerine en iyi derece ödülü verildi. İkas SSS en iyi zamanını  Mazda MX5 aracıyla Ali Güran Tahsin, Günsel SSS en iyi zamanını ise Honda Civic aracıyla Kemal Topcuoğlu elde etti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu