DünyaEkonomiGenelManşetTürkiye

Sezonu açan ülkeler turist çekmek için ne yapıyor ?

Aralarında Türkiye’nin turizmdeki rakibi olan ülkelerin de olduğu destinasyonlardan yaz sezonunu açanlar Avrupalı turisti ülkelerine çekebilmek için yarışıyor.

Aşılamada turistik bölgelere öncelik veren bazı ülkeler, turistlere karantina muafiyeti ve ülkelerine dönüşte ücretsiz PCR testi gibi kolaylıklar sağlamaya hazırlanıyor.

Sezonu açan ülkelerin gelecek turistlere sundukları olanak ve kolaylıklar ile ilgili haberinde şöyle:

İSPANYA

Bazı Avrupa ülkesi vatandaşlarına, ülkeye girişte negatif PCR testi gösterme zorunluluğu kaldırıldı. Turistik bölgelerde Covid önlemleri önemli ölçüde gevşetildi

YUNANİSTAN

Hükümet tarafından geniş çaplı bir tanıtım kampanyası başlatıldı. Kısıtlamalar, beklenenden önce kaldırıldı. Tatil yöreleri ve adalarda aşılama kampanyalarına öncelik verildi. Plajlar planlanandan önce açıldı.

FRANSA

Hükümet, Avrupa çapında kapsamlı bir tanıtım kampanyası başlattı. Turistlere, ülkelerinde dönüşte ücretsiz PCR testi hizmeti verilecek. Restoran, kafe, eğlence parkları ve kültürel alanlar yeniden açıldı. Turistlerin kalabalık ortamlardan kaçınması için hemen hemen her köy ve kasabada etkinlikler düzenlenecek.

İTALYA

Turistler, ülkeye gelişte 5 günlük karantina uygulamasından muaf tutulacak.Turistler için, “koronavirüsten arındırılmış” güvenli havalimanları hizmete açıldı. Enfeksiyon rakamları henüz istenen düzeyde olmamasına rağmen, kafe ve restoranlar yeniden açıldı. Turistik adalarda yaşayanların aşılanmalarına öncelik verildi.

HIRVATİSTAN

Turistlere ücretsiz PCR testi yapılacak. Turizm sektörü çalışanlarına aşılamada öncelik tanındı. “Hırvatistan’da güvende kalın” sloganıyla tanıtım kampanyası başlatıldı.

PORTEKİZ
Turistlere hizmet vermek amacıyla test kapasitesi arttırıldı. Covid önlemleri büyük ölçüde gevşetildi. İngiltere de dahil birçok Avrupa ülkesinin vatandaşlarına yönelik seyahat kısıtlamaları kaldırıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu