KıbrısManşet

Gönyeli Çemberi’nde neler oluyor?

Tam sokağa çıkma yasağına uymayanlar bir bir yakalandı.

Polis kuş uçurtmuyor

Ülkemizde hızla artan bulaşı azaltabilmek adına hükümetin almış olduğu önlemleri hiçe sayarak sebepsiz yere sokağa çıkanlar bir bir yakalanıp adli şubeye götürülüyor.

 

Öğlede sonra yürüyüş yapan bir çift polisin uyarısını hiçe saydı.

Eczane ve fırın dışında marketler dahil tüm işyerleri kapalı ve tam sokağa çıkma yasağının uygulanan bugün de polis denetimleri sıklaştırıldı.  Elzem faaliyetler dışında sokağa çıkmanın yasak olduğu Pazar gününde karı- koca bir çift yürüyüş yapmak için sokağa çıkan çift, polise hakaretler yağdırdı.  Hükümetin aldığı kuralları hiçe sayan çift Gönyeli Çemberi’nde polis denetimine takıldı.  Polisin, bugün gerekçesiz sokağa çıkılamayacağına dair uyarısına sert tepki veren evli çift, “Siz kimsiniz, yürüyüş yapmak istiyoruz bizi durdurmaya hakkınız yok.  İşinizi yapın” diyerek denetimi yapan polislere sözlü saldırıda bulunmaya başladı.  Kendi sağlıklarını ve toplum sağlığını hiçe sayan karı- koca ise polisin uyarısına aldırış etmeden yürüyüşlerine devam etmek istedi.

Diğer yandan bisikletiyle gezerken polis denetimine takılan bir kişi ise markete gitmek için evden çıktığını söyleyerek polislerin elinden kurtulmaya çalıştı ancak fayda etmedi.

Polis denetimine takılan kişiler avukatlarını arayarak çıkar yol bulmaya çalışırken bazı kişilerin ise devlet yetkilisi veya üst mercileri arayarak yardım istemesi gözlerden kaçmadı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu