BasketbolDünyaManşetSporTürkiye

Shane Larkin

Larkin, Olimpiyatlar’da oynamanın her sporcunun hayali olduğunu belirtti ve Hırvatistan için oynama fikrine açık olduğunu söyledi. 23 Eylül 2019’da Larkin verdiği bir röportajda Türk Millî Takımı’na çağrılırsa, bunun kendisi için hârika bir teklif olacağını söyledi. Açıkça ağzıyla istedi bizim adam

Shane Larkin; 1992’li; 180 cm’ye 80 kg; Shane Larkin; 2013 NBA Seçmeleri’nde Atlanta Hawks tarafından 18’nci sıradan seçildi. Daha sonra Dallas Mavericks ile takas edildi; Sonra 2018’de Efes’e geldi ve Bayern’e bir maçta 49 sayı (EuroLeague Rekor) yazdı; Devşirmeye karşıyız ama bu eyi geldi” demiştik Facebook’un bize tahsis ettiği duvara.

Neyse, hâl böyle olunca talebelerimizle birlikte bizim adamı yakından inceledik; Amerikan Türk profesyonel basketbol oyuncusu DeShane Davis Larkin, 2 Ekim 1992 tarihinde dünyaya gelmiş. Üniversite yıllarında Miami Üniversitesi için kolej basketbolu oynamış. 2013 NBA Seçmeleri’nde 1’nci tur 18’nci sıradan Atlanta Hawks tarafından seçilmiş ve hemen Dallas Mavericks’e takas edilmiş. Hâlihazırda 2018 yılından beri Türkiye Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes forması giymekte bizim adam. Larkin, 29 Kasım 2019 tarihinde EuroLeague’de kaydettiği 49 sayı ile “Bir EuroLeague maçında en çok sayı kaydeden oyuncu” rekorunu elinde tutmakta muhterem.

Yakından takip edenler bilir; 2019 yılı sonlarına doğru Larkin, hem Hırvat hem de Türk Millî Takımları’ndan teklif aldı.18-21 Eylül 2019 tarihleri arasında Hırvatistan’da düzenlenen Zadar Turnuvası sırasında Hırvatistan Basketbol Federasyonu, Larkin’e millî takımda oynaması için bir teklif yapmıştı.

Larkin, Olimpiyatlar’da oynamanın her sporcunun hayali olduğunu belirtti ve Hırvatistan için oynama fikrine açık olduğunu söyledi. 23 Eylül 2019’da Larkin verdiği bir röportajda Türk Millî Takımı’na çağrılırsa, bunun kendisi için hârika bir teklif olacağını söyledi. Açıkça ağzıyla istedi bizim adam. Bu açıklamanın üzerine Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Sayın Hidayet Türkoğlu “Larkin’in ülkemiz ve milli forma hakkındaki düşüncelerinden ötürü ona teşekkür etmek istediğini ancak konuyla ilgili kararın A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, teknik ekip ve Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım tarafından verileceğini” dile getirmişti ya, TC CB Erdoğan da “Larkin vatandaşımız oldu mu bilmiyorum. Vatandaş olduğunda biz gereğini yaparız. Böyle başarılı bir basketçiyi milli takımımızda da görmek isteriz. Bu da millî takımı gayet iyi yere taşır” açıklamasını yapmıştı. Larkin de sosyal medya hesabından Erdoğan’a teşekkür etmişti.

Larkin, Fanatik’te verdiği röportajda, “Ben, Amerika Birleşik Devletleri’nde yetiştim. Ohio eyaletinde Cincinnati adlı küçük bir şehirde büyüdüm ve sonrasında Orlando’ya taşındım. Bunlardan dolayı hayatımın hiçbir döneminde Türkiye’de profesyonel şekilde basketbol oynayacağımı ve sonrasında da o ülkenin Cumhurbaşkanı’nın benim hakkımda onur verici şeyler söyleyeceğini hiç düşünemezdim. Gerçekten çok özel bir andı” dedi ve teklif gelirse millî takımda oynamayı düşüneceğini tekrar etti. Bizim adam Türkiye’de ‘politik’ olarak da nasıl oynanacağını öğrenmişti artık. Shane Larkin, 1 Şubat 2020’de sosyal medya hesabından hem Türkçe, hem de İngilizce yaptığı açıklamayla teklifi kabul ettiğini açıkladı. Sonuç mu? ‘Devşir veya devşir’me; Nakit varsa sporun dini, milliyeti, îmanı olmaz’.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu