KıbrısManşet

Hemşirelerimizden Mesaj Var!

Pandemi döneminde canını dişine takan Sağlık çalışanlarımızdan “Bu zor zamanlarda bizim ne bir sendikamiz? nede haklarımızı arayacak bir kapımız bile olmadı?. Buradan sesleniyoruz. Biz işçi degiliz.. SAGLİK CALIŞANIYIZ…. HEMŞİREYİZZ.. HAKLARİMİZİ İSTİYORUZ…” mesajı var.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan hemşirelerimiz şu ifadelere yer verdi;

Bugün Sağlık Bakanımız ALİ Bey ile yaptığımız görüşmede.. Mevsimlik işçi diye alınan hemşireleriz..

Görüşmemizde bu Pandemi süresince en başında. En ön cephede savaşan, mesai saatlerini aşan, gecesini gündüzüne katan, maaşlarını her ay geç alan , evini ailesini riske atan, maddi ve manevi açıdan her sıkıntıyı yaşayan biz PANDEMİ HEMSİRELERİNiN (MEVSİMLİK İŞÇİLERİN) sesini duyurma vakti geldi….

Bizler bu ön cephede savaşırken bizim yerimizde olmak istemeyen bir çok hemşire ve doktor varken ,,,biz hepimiz BİRLİK OLUP gönül verdik…yoğun tempomuzda 3 temaslı ve 5 pozitif otellerinde…hastanedelerede.. halkın içinde,, köy köy, şehir şehir randomlara (PCR yapmaya) çalıştık.

Otellerdeki COVİd li hastalarımıza 100-150 hastaya 2 hemsire düşerken biz vardık..Günde 12 saat süren nöbetlerde o tulumların içinde saatlerce ter içinde canla başla tedavi gören hastalarımız sağlıklarına kavuşsunlar iyi olsunlar. Ölümler olmasın… Salginlar artmasin diye biz çalıştık.

Halen çalışmaya da devam ediyoruz. Görevimizin başındayız. Yeter ki toplum sağlığını,, halkımızı koruyalim daha fazla canlar yanmasın…

Bu zor zamanlarda hiiç kimse kendinden ödün vermedi. Hepimiz nöbetlerimize hasta olduk gittik. Kaza geçirdik yine gittik… Gerek kendi imkanlarımızla gerekse SAGLİK BAKANİMİZİn uygun gördüğü araçlarla tarama çalışmalarında bulunduk.

Bu zor zamanlarda bizim ne bir sendikamiz? nede haklarımızı arayacak bir kapımız bile olmadı?. Buradan sesleniyoruz. Biz işçi degiliz.. SAGLİK CALIŞANIYIZ…. HEMŞİREYİZZ.. HAKLARİMİZİ İSTİYORUZ…

Bizlerin sizden ricası; Sayın Başbakanımızdan ve Sayın Maliye Bakanımızdan İŞÇİ STATÜSÜNÜN değiştirilmesini istiyoruz…. SİZLERLEDE uygun zamanda görüşmelerimize gelecegimizi de bildiririz..

Her zaman yanımızda olan Saglik Bakanımız Dr. Ali Pilli’ye ve Başhemşiremiz

Fatma Savaşkan

Ve Pandemi Sorumlu doktorumuz

Şebnem Benar

‘ a teşekkürlerimizi borç biliriz…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu