ManşetYaşam

Show business

Kıssadan hisse, milyonlarca sperm içerisinden birinci gelebilirsiniz ama zekâ konusunda iddialı değilseniz boşuna sperm transferi gerçekleşmiştir, en azından spor konusu için. E taraftarlar için durum ne?  

“Milyonlarca sperm içinde birinci geldim, yaşadığım hayata bak” gibi sitemkâr sözleri hemen hemen her insan söylemiş veya hissetmiştir. Birinci gelme veya en güçlü sperm olma konusu yaradana kalmış. Sonrasında da birey doğar, büyür ve ölür; tüm yaptıklarıyla ve yap(a)madıklarıyla. Daha önce yazmıştık; Düşünün ki; ‘Bir kadın; kocası alkolik, işsiz ve kötü koşullarda yaşıyor. Dünyaya sekiz çocuk getirmiş ve tümü de zihinsel ve bedensel engelli. Dokuzuncuya da hamile’. Kürtaj yaptırması için ona baskı yapar mısınız? Cevabınız “Evet” ise bugün klasik müzik efsanesi Beethoven’ı öldürürdünüz ve eserleri de olmazdı. İşte, bu da mı tesadüf? Neyse, spor bilimciler der ki; “Yeryüzündeki sporcuların sadece yüzde 1’i yıldız olabiliyor. Örneğin Amerika’da her yıl 250 bin basketbolcu lise takımlarından mezun oluyor. Sadece 12 bin tanesi üniversite takımlarına girebiliyor. Bunlardan 50 tanesi NBA takımlarına dahil olabilirken, sadece 5 tanesi ilk beş oynayabiliyor. İçlerinden yalnızca 2 tanesi 5 yılı aşkın süre profesyonel olarak kalabiliyor”. İlâveten; “Başarıya ulaşmak için tek branşta 8 yıl boyunca, haftada 23 saat üstün performanslı antrenman yapmak gerekiyor” diye de konuyu bağlarlar.

Kıssadan hisse, milyonlarca sperm içerisinden birinci gelebilirsiniz ama zekâ konusunda iddialı değilseniz boşuna sperm transferi gerçekleşmiştir, en azından spor konusu için. E taraftarlar için durum ne?

Amerikan Futbolu’nda “Super Bowl” adını verdikleri final karşılaşması ise tam bir şov atraksiyonu. Ortalama 11 milyar USD’lik bir karşılaşma. Geçen yıl; ‘1,2 milyar tavuk kanadı ve 4,4 milyon pizza sipariş verilmiş… 100 milyon üzerinde Amerikalının izlediği maçta, her Amerikalı bu olay için kişi başı 64 dolar harcamış… 30 saniyelik reklam spotlarının bedeli ise 3,5 milyon dolar. Bu da kesmedi; ilgili müsabaka 185 farklı ülkede, 30 farklı dilde canlı olarak izlenmiş… Stat şovu için tam 720 milyon dolar harcanmış ve son olarak da Super Bow’lı kazanan oyuncuların her biri 88 bin dolar kazanmış…’ Şov mu? Şov ötesi  Show business işleri.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu