KıbrısManşetSpor

Şht. Osman Ahmet İlkokulu’nun başarı hikayesi

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Şampiyon Melekler Sezonu İlkokullar arası (Küçükler) Voleybol Birinciliği’ni KKTC ikincisi olarak tamamlayan Şht. Osman Ahmet İlkokulu büyük bir başarıya imza attı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Şampiyon Melekler Sezonu İlkokullar arası (Küçükler) Voleybol Birinciliği’ni KKTC ikincisi olarak tamamlayan Şht. Osman Ahmet İlkokulu büyük bir başarıya imza attı.

ÖZVERİLİ ÇALIŞMALAR MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI

Öğretmen Uğur Çoban nezaretinde yıllardır özverili bir şekilde çalışmalarını sürdüren Şehit Osman Ahmet İlkokulu Kız Voleybol Takımı bunun meyvelerini toplamaya başladı. Mağusa’nın bu güzide küçük okulundaki her türlü tesis ve ekipman yetersizliğine rağmen yılmadan çalışmalarına devam eden Şehit Osman Ahmet İlkokulu kızları 2 yıl önce KKTC üçüncüsü olurken bu yıl ise finale kadar tüm maçlarını kazanarak geldiler.
FİNALİ KAYBETTİLER AMA GELECEĞE UMUTLA BAKTILAR

Finalde de güçlü rakipleri Polatpaşa İlkokulu karşısında oldukça başarılı bir maç çıkararak iyi bir oyun ve güzel bir mücadele ortaya koydular. Başa baş geçen finali 21-25 ve 20-25 şeklinde kaybeden Şehit Osman Ahmet İlkokulu KKTC ikincisi olmayı başardı. Buna rağmen takım sorumlusu öğretmen Uğur Çoban ve kızları büyük bir sevinç yaşayarak geleceğe umutla bakmaya devam ettiler.

İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN BAŞARDILAR, ŞİMDİ DESTEK ZAMANI

Ekonomik yönden sorunlar yaşanan okulun her anlamda olanakları çok kısıtlı. Sahası yok, salonu yok. Sponsor bulunamadığı için çocuklara yeni forma yapılamadı ve eski formalarla mücadele etmek zorunda kaldılar. Yani Şht. Osman Ahmet İlkokulu Voleybol Kız Takımı tüm bu imkansızlıklar içinde disiplinli ve özverili çalışmayla neler başarılabileceğini ülkeye kanıtladı. Okulun en büyük hayali voleybol alanın üstüne bir çatı kurulması veya Maraş bölgesinde bir salon inşa edilmesi. Şimdi görev Maraş bölgesinde yer alan bu ihtiyaçlı okula başta Mağusa olmak üzere tüm yetkili kurumların sahip çıkarak yardım eli uzatılması gerekiyor.

UĞUR ÇOBAN’DAN CENTİLMENLİK ÖRNEĞİ

Başarılı öğretmen Uğur Çoban ayrıca finalde kaybettikleri rakipleri Polatpaşa İlkokulu öğretmeni Ulaş Can’ı da gönülden tebrik ederek önemli bir centilmenlik örneği sergiledi: Çoban; “Yıllardır hayaldi, gerçekleşmesi biraz uzun zaman aldı. Finali karşılıklı oynayıp birlikte sevinmeyi istemiştik hep. Unutulmaz, tarihi bir gündü. Böyle dostane, yürekten, sevgi, saygı, centilmenlik dolu bir final görmemiştir bu ada sanırım. Kim kazansaydı, taraflı tarafsız herkes tarafından yürekten alkışlanacağı bir final maçı oldu.  Tebrik ederim kardeşim. Başarıların daim olsun. Çifte zaferini yürekten kutlarım kardeşim. İyi ki gardaşımsın Head Coach.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu