KıbrısManşet

Siber: Hastalar, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne gitmek istemiyor

Meclis Eski Başkanı Siber, Covid-19 dolayısıyla hastaların artık Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne gitmek istemediğini belirtti. Siber, “Hastalar tedirgin ve korkuyor” dedi

Meclis Eski Başkanı Dr. Sibel Siber, sosyal medyadan açıklamalar da bulunarak, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin ‘Pandemi Merkezi’ne dönüştürülmesinin halkın üzerinde tedirginlik yaratması sebebiyle “İnsanlar devlet hastanesine gitmek istemiyor” ifadelerini kullandı.

Covid-19 bulaşma endişesiyle hastaların, tetkik ve tedavileri için en donanımlı kamu hastanesi olan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne gitmeye çekindiklerini hatta hastaların korktuklarını belirtti.

Bu durumun insan sağlığını etkilediğinin altını çizen Siber, “Ekonomik nedenlerle, özelden sağlık hizmeti alamayacak durumda olan hastalarımız, maalesef şikayetlerini gizlemeyi, tetkiklerini ertelemeyi tercih etmektedir” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın alması gereken önleme işaret çeken Siber, normal poliklinik hizmetlerinde ortalama aylık hasta sayısının, geçmiş dönemlerdeki aynı aylarla kıyaslandığında ne oranda düştüğü veya düşüp düşmediğinin tespit edilmesi ve ona göre önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Siber, “Öncelikle hasta muayene ve  tetkiklerinde, kronik hastaların rutin kontrollerinde, kanser taramalarında kayda değer bir azalma varsa; bu konuda tedbir alınması halk sağlığı açısından çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Meclis Eski Başkanı Siber,hastanelerin enfeksiyon bulaşma riski’nin olup olmadığı, eğer risk yoksa, alınan tedbirlerin detaylı, bilimsel veriler ışığında ikna edici bir şekilde acilen kamuoyuna açıklanmasının gerektiğini belirtti.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2472830716349983&id=100008692352178

Diğer Haberler

Başa dön tuşu