KıbrısManşet

Siber: Onaylamadığınız kararlar alınıyorsa istifa edersiniz

Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın kısa süreli karantina önerisinin kabul edilmediğini söyleyip “benim onayım yoktur” açıklaması yapmasını eleştiren Dr. Sibel Siber, Özersay’ı popülizmle suçladı

Meclis eski Başkanı Dr. Sibel Siber, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Bakanlar Kurulu’nda bir karar alındıktan sonra, bir bakanın çıkıp da ‘benim onayım olmadan bu karar alındı veya bu kararı ben onaylamıyorum ama dinlemediler’ söylemi anlamsızdır…” ifadelerini kullandı.

Bu tür imaların ve söylemlerin popülizmden öteye gitmeyeceğini altını çizen Siber, “Onaylamadığınız kararlar alınıyorsa, o zaman istifa edersiniz” dedi.

Sibel Siber’in açıklaması şöyle:

Bakanlar Kurulu kararları oy birliği ile alınır, oy çokluğu ile değil… O nedenle alınan kararlarda yasal olarak tüm bakanların onayı olduğu kabul edilir.

Bakanlar Kurulu’nda bir karar alındıktan sonra, bir bakanın çıkıp da “benim onayım olmadan bu karar alındı veya bu kararı ben onaylamıyorum ama dinlemediler” söylemi anlamsızdır…

Onaylamadığınız kararlar alınıyorsa, o zaman istifa edersiniz…

Bakanlar Kurulu üyesi olduğunuz sürece, istifa etmediğiniz sürece bu kararların altında imzanız vardır. Bu tür imalar veya söylemler popülizmden öteye gitmez.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu