KıbrısManşet

Siber: Tek başına yangın helikopteriyle bu sorun çözülemez

KKTC’de yangın helikopteri için ilk girişimde bulunan, KKTC’nin ilk teknokrat hükümetinin kadın Başbakanı Sibel Siber, KKTC’yi günlerdir kasıp kavuran yangınla ilgili GIYNIK Gazetesi’ne konuştu.

KKTC’yi günlerdir kasıp kavuran yangın 16 bin dönümü yakıp kül etmesinin ardından İtfaiye Genel Müdürü Ramadan Gürpınar’ın son yaptığı açıklama ile yangının kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlanıldığını müjdeledi.

KKTC’de yangın helikopteri için ilk girişimde bulunan, KKTC’nin ilk teknokrat hükümetinin kadın Başbakanı Sibel Siber, KKTC’yi günlerdir kasıp kavuran yangınla ilgili GIYNIK Gazetesi’ne konuştu. Siber, yangın helikopterinin önemine işaret etmesinin yanı sıra, asıl önemli olanın yangını oluşturacak nedenleri ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.

“YANGINDAN DAHA ÖNEMLİ OLAN YANGININ OLUŞMASINI ÖNLEMEKTİR”

KKTC’nin ilk teknokrat hükümetinin kadın Başbakanı Sibel Siber, hükümet ettikleri dönemde yangın helikopteri konusunu ilk kez kendilerinin gündeme getirdiğini, hatta kriz masası oluşturma uygulamasının da kendi dönemlerinde yapıldığını söyledi.

Yangın helikopterlerinin zamanında alınmasının dört gündür devam eden yangın için çok etkili olacağının altını çizen Siber, “Yangın helikopterimiz olsa da gece yangınlara müdahale edilemeyecekti ancak burada önemli olan yangını oluşturacak nedenleri ortadan kaldırmaktı” ifadelerini kullandı.

Tek başına yangın helikopterinin yangın sorunlarının çözümü olamayacağının vurgusunu yapan Siber, ülkenin kanayan yaralarından biri olan yangın helikopteri eksikliğini şu sözleri ile ifade etti:

“Bizim dönemimizde yangın helikopteri kiralama işi için temaslar yapıldı ve bu konuya olumlu bakılmıştı, Türkiye’nin kiraladığı helikopterlerden birisinin Ercan’a konuşlanması gündeme gelmişti”

NE OLMUŞTU?

23 Ağustos 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde Başbakan Sibel Siber, basına açıklama yaparak, Yeşilırmak’ta çıkan büyük yangına değinmiş, yangın helikopteri konusunun önemine dikkat çekmişti.

Siber, helikopter satın alınmasının yüksek maliyetlerde olduğunu belirterek, satın almakta veya kiralamakta bakım maliyetinin her ikisinde de yüksek olacağını ve bir şey fark etmeyeceğini kaydetmişti. Siber, yangınların en fazla çıktığı yaz aylarında bir yangın helikopteri kiralanması konusunda bir konsensüs sağlandığını ve bu konuda çalışmalarının sürdüğü müjdesini de vermişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu