GenelKıbrısManşet

Şiddet gören kadınlar yalnız değil!

İskele Belediyesi ve Kıbrıs Türk Barolar Birliği Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda toplantı düzenliyor

İskele Belediyesi ve Kıbrıs Türk Barolar Birliği Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda toplantı düzenliyor

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Hukuki Destek Mekanizması” konulu toplantı bugün saat 18.00’de yapılacak

Avukat Çise Atlas, kadına yönelik şiddet konusunda kırsalda yaşayan kadınların haklarını nasıl talep edeceği hususunda eksiklikler olduğunu söyledi

RESMİ VERİLER ÜRKÜTÜCÜ

Resmi veriler, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını ortaya koyuyor. Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kadına Karşı Şiddete Müdahale Şubesi’ne kurulduğu ilk günden bu yana binlerce ‘şiddet’ şikâyeti yapıldı. Şiddet gören kadınların susmaması için gerek belediyeler gerekse Kıbrıs Türk Barolar Birliği artan şiddete yönelik bilgilendirme toplantılarını hemen her kesimde yapmaya devam ediyor. Kadına Karşı Şiddete Müdahale Şubesi’ne kurulduğu ilk günden bu yana binlerce kadının şiddet mağduru olduğu polisin raporlarına yansırken, sessiz kalan kadınların sayısı hala bilinmiyor.

İSKELE’DE KADINLAR BİLGİLENDİRİLECEK

Kadına yönelik artan psikolojik ve fiziksel şiddetin önüne geçilmesi adına İskele Belediyesi ve Kıbrıs Türk Barolar Birliği kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda toplantı düzenliyor. “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Hukuki Destek Mekanizması” konulu toplantı yapılacak. Avukat Hanife Demir ve Avukat Çise Atlas’ın konuşmacı olarak katılacağı toplantı, 16 Nisan Salı günü (Bugün) saat 18.00’da İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilecek.

“KADINLARA DESTEK VERECEĞİZ”

‘İskele-Karpaz’ Gazetesine konuşan Avukat Çise Atlas, kadına yönelik şiddet konusunda merkezdeki kadınların daha bilinçli olduğunu ancak kırsalda yaşayan kadınların haklarını nasıl talep edeceği hususunda eksiklikler olduğunu söyledi. Adli Yardım Sistemine kadınların nasıl başvurabileceği, nelerden hak talep edecekleri hususunda bilgilendirme toplantısında Avukat Hanife Demir ile birlikte konuşma yapacaklarını kaydeden Atlas, “Kırsal kesimde yaşamlarını sürdüren kadınlarımıza şiddetin döngüsü anlatılacak. Herhangi bir fiziksel psikolojik şiddet karşısında nasıl yardım alacak, nereye başvuracak nelerde hakkı olacak bilgisini elde edebilecekler. Toplantıya tüm kadınlarımızı bekleriz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu