EğitimKıbrısManşetYaşam

Şiddetin her türlüsüne hayır…

Aile içi şiddet olduğu zamanlarda çocukların duygusal ihtiyaçları karşılanmamış oluyor ve böylelikle öfke onların tanıştığı ilk duygu oluyor. Buda gelecek de kendilerini ifade etmek için kullandıkları tek yöntem oluyor

Günümüzdeki en yaygın problemlerden biri olan ve içinde bulunduğumuz bu süreçte gün geçtikçe daha da fazla artış gösteren Aile içinde yaşanan şiddetten bahsedelim bugün.

Peki aile içi şiddet çocuklarımızı ne kadar etkiliyor ? Aile içindeki şiddetin çocuklar üzerindeki en büyük etkisi çocukların ailede işlerin böyle yürüdüğüne inanmalarıdır.

Aile içi şiddet olduğu zamanlarda çocukların duygusal ihtiyaçları karşılanmamış oluyor ve böylelikle öfke onların tanıştığı ilk duygu oluyor. Buda gelecek de kendilerini ifade etmek için kullandıkları tek yöntem oluyor.

Aile içi şiddete tanık olan çocuklarda anksiyete, depresyon, öğrenme güçlüğü, duygu ve davranış bozuklukları, sonraki yaşamlarında daha fazla şiddete maruz kalma ve kendilerinin de şiddet uygulaması ve bunun yanında okul başarısızlığını getirmekte.

Daha da ileriki yaşlarda ise eğitim ve iş hayatında başarısızlık, aşırı  derecede panik ve endişe davranışları sergilemesi, depresyon geçirme, alkol bağımlısı olma ihtimalini artırır ve sosyal hayatında da şiddete eğilim gösterir.

Aile bu durumun farkına varıp ne kadar erken müdahale ederse çocuklar sağlıklı bir şekilde şiddetle baş etme yollarını bulup yaşamlarına sağlıklı bir şekilde devam edebilirler.

Ailelerin bu şiddeti durdurmaları ve çocuklarını şiddetten uzak tutmaları gerekmektedir.

Fakat aile bunlarda başarısız olursa ve aile içi şiddet devam ederse burada yapılacak en doğru şey  ailenin tüm fertlerinin de psikolojik destek almasıdır.

Aile içi şiddete  tanık olan çocuklarımızın duygu ve düşüncelerini aktarabilmeleri için onları güvende hissetmelerini sağlayacak bir ortam oluşturulmalı ve bu ortamda kendilerini sözel olarak ifade etmekten geri dururlarsa  kendi duygu ve düşünceleri hakkında yazarak yada resim çizerek ifade etmelerine olanak sağlanmalıdır.

Şiddetin her türlüsüne artık dur demeliyiz!

Evet sevgili dostlarım bugünlük bu kadar.

Değerli vaktinizi bana ayırıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.

Kendinize inanmaktan asla vazgeçmeyin, hayallerinizden vazgeçmeyin.

Hiçbirimizin bize nasip olmayan hayalleri olduğuna inanmıyorum. Biliyorum ki, aklınızda tuttuğunuz o rüya, mümkün. Hayalleriniz üzerinde çalıştığınız süreçte çok fazla hayal kırıklığı, çok fazla başarısızlık, çok fazla acı, çok fazla aksilik, çok fazla yenilgi içerirsiniz .

Ama bunu yaptığınız süreçte hayal edebileceğinizden daha güçlü olduğunuzu anlayacaksınız. Sen kazanana kadar bitmez. Hayalini gerçekleştirebilirsin.

Sağlıcakla kalın.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu