KıbrısManşet

Sigortacılar birliği uyardı

Kuzey Kıbrıs Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, TL'nin döviz karşısında ciddi değer kaybının dikkate alınması gerektiğini belirterek, vatandaşlara sigorta poliçelerini güncel değerleri üzerinden güncellemeleri gerektiği uyarısında bulundu.

Kuzey Kıbrıs Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, TL’nin döviz karşısında ciddi değer kaybının dikkate alınması gerektiğini belirterek, vatandaşlara sigorta poliçelerini güncel değerleri üzerinden güncellemeleri gerektiği uyarısında bulundu.

Kuzey Kıbrıs Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

Kısa sürede aşırı artan döviz kurları ve iklim değişiklikleri neticesi oluşan risklere karşı vatandaşlara var olan mevcut sigorta poliçelerini revize etmelerini, poliçesi olmayanlara ise kısa süre içerisinde  birikimlerini sigorta ile güvence altına almalarını öneririz.

Eksik sigorta çok önemli: Bu nedenle vatandaşlarımızın  sigorta poliçelerinde Türk Lirası olarak teminat altına alınan risklerini gözden geçirmesini tavsiye ediyoruz.

Son zamanlarda yükselen döviz kurları karşısında Türk Lirasının aşırı değer kaybetmesi nedeniyle TL biriminden sigortalanan tüm değerleriniz.

Araç, ev, eşya, emtia, iş yeri, makine, teçhizat ve bunlar gibi değerleriniz yetersiz kalmış olabilir. Ülke olarak büyük oranda ithal mal kullandığımızdan dolayı özellikle ticari işletmelerin Türk Lirası emtia poliçelerini revize etmesi gerekir.

Çünkü değer kaybı sizleri, bir hasar durumunda alacağınız tazminatı hem gerçek değerinin altında alma durumunda, hem de eksik sigorta tehlikesiyle karşı karşıya bırakabilir.

Eksik sigorta, kısaca poliçede gösterilen sigorta bedelinin sigortalı menfaatinin hasara uğradığı tarihteki gerçek değerinin altında kalması durumudur.

Eksik sigortanın tespit edilmesi halinde sigortacı, sigorta bedelinin  sigorta değerine olan oranı kadar hasarı eksik ödeme hakkına sahip olur.

Bu nedenle sigorta poliçelerinizdeki bedellerde gerekli güncellemeleri bu gibi durumlarda yaptırın. Sigorta poliçesinin her zaman gerçek değeri yansıtması çok önemli.

İklim değişikliklerini dikkate alın: Dünya ülkelerinin  en önemli gündeminden biri olan  iklim değişikliği ülkemizde de kendini hissettirmeye başladı.

Ani ve şiddetli yağışlar neticesi oluşan seller büyük mal ve can kayıplarına neden oluyor. Yaz aylarında aşırı sıcaklar nedeniyle meydana gelen yangınlar, oluşan olumsuz hava koşulları nedeniyle uzun süre  söndürülemiyor.

Bunlar gibi daha birçok doğal afet çeşidi iklim değişikleri nedeniyle tüm  dünya ülkeleri gibi ülkemizi de tehdit ediyor. İklim değişikliği, zaten var olan doğal afet riskini belirgin hale getirdi.

Doğal afetlere karşı tek güvence sigorta. Bütün yaşantımız boyunca biriktirdiklerimizin bir anda yok olmaması için  değerlerimizi sigorta ile teminat altına almamız gerekir. Sigorta gerçekten herkesin ihtiyacı.

Bu nedenle yaşadığımız geçim sıkıntıları nedeniyle mevcut ihtiyaçlarımız içerisinde tasarruf yaparken, sigortadan tasarruf etmeyerek tüm maddi, manevi değerlerimizi sigortalamayız.

Sigortasız olmak bizi ileride çok daha büyük sıkıntılar içerisinde bırakabilir. Geleceğe güvenle bakabilmemiz adına sigorta gerçek bir ihtiyaç ve şart.

(S.A)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu