Güney KıbrısManşetSpor

Şikeci hakem

Şikeden tutuklanan hakemin Güney Kıbrıs’ta maç yönetmesi yasaklandı.

Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu, 11 Şubat’ta bir hakemin, bir futbol takımı başkanıyla birlikte, Kıbrıs’ın ikinci futbol ligi maçında şike yapıldığı kuşkusuyla tutuklanmasından sonra, hakemin Güney Kıbrıs’ta maç yönetmesini yasaklamayı kararlaştırdı.

Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu (CFA), 11 Şubat’ta bir hakemin, bir futbol takımı başkanıyla birlikte, Kıbrıs’ın ikinci futbol ligi maçında şike yapıldığı kuşkusuyla tutuklanmasından sonra, hakemin Güney Kıbrıs’ta maç yönetmesini yasaklamayı kararlaştırdı.

Yapılan basın açıklamasına göre, CFA Yürütme Kurulu, Genel Direktör ve avukatlara da, diğer profesyonel faaliyetlerini dikkate alarak kimin futbolla ilgili statüye sahip olacağına karar veren Federasyon kurallarının iyileştirmeleri talimatı da verdi.

Bu arada, futbol takımlarının antrenörlerinin futbolcularla birlikte şimdi şikeyle mücadele için imzasız raporların dosyalanmasında kullanılabilecek Red Button (Kırmızı Tuş) denilen bir uygulamayı kullanma şansları olacak.

Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı George Savvides, perşembe günü Güney Kıbrıs’ta şike konusuyla ilgili polis, CFA, futbolcular birliği ve hakemler birliği temsilcileriyle gelişmelerin ele alındığı toplantıya başkanlık etti.

Görüşmeden sonra açıklamalarda bulunan Savvides, devletin futbolda yolsuzlukla mücadele için gerekli her şeyi yapmayı istediğini söyledi.

George Savvides, “Görüş alışverişinde bulunduk ve tüm futbolla ilgili tarafları dikkatle dinledik” dedi; elinde delilleri olan herkesin polise vermesini istedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu