KıbrısManşet

Sıla Usar İncirli: AB ve Türkiye’ye aşı tedariği için baskı yapmalıyız

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli,  hükümeti aşılanma ve aşı tedariği konusunda eleştirdi

GIYNIK ÖZEL

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli,  hükümeti aşılanma ve aşı tedariği konusunda eleştirdi.

Sıla  Usar İncirli, Cumhurbaşkanı’nın aşı konusu hakkında girişim yapması gerekirken kendi ajandasındaki başka konular ile ilgilendiği eleştirisinde bulunarak, “Avrupa Birliği’ne aşılama için yavaş  gittiğimizi,  bir salgını kaldıramayacağımızı aktarmamız lazım ancak dediğim gibi öncelik şuan için çok farklı ve bu sadece Sağlık Bakanlığı’nın görevi değil.” şeklinde konuştuCTP Milletvekili Sıla Usar İncirli katıldığı bir TV programında  aşılanma ve aşı tedariği konusunda önemli gelişmeleri aktardı.

“KAPANMA KARARI KOLAY ANCAK ETKİLENECEK İNSANLAR  GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMALIYDI”

Hükümette bir panik havası olduğunu aktaran  İncirli,  kapanma kararının apar topar verildiğini belirterek, “Kendileri en iyisini  yapabileceklerini zannediyorlar ve yapamayınca telaşlanıyorlar. Biz hep birlikte çalışmaya açık olduğumuzu hep aktarmıştık. Şuan hükümette bir panik havası var kapanmaya apar topar gittiler. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi salgının ciddi boyutta olduğunu aktardı ancak kimse dinlemedi. Özel sektörün durumunu anlamalıyız kapanma kararı vermek çok kolaydır” diyerek hükümete eleştiride bulundu. İncirli, “Süreci düzenli şekilde yürütebilseydik belki de kapanmaya gitmeyecektik. Bulaş yükselince tabi ki bir kapanma olacaktı ancak bir kapanma olacağı zaman da ilk etkilenecek kişileri göz önünde bulundurmak gerekiyordu . Bu ülkede özel sektör var, 3. Ülke çalışanları var bu insanların halini soran kimse yok .” şeklinde  konuştu.

“AB VE TÜRKİYE’YE AŞI TEDARİĞİ İÇİN BASKI YAPMALIYIZ”

Aşılama ile ilgili torpil olduğunu belirten CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli , KKTC’nin gücünün zayıf olduğunu ve  yeniden açılma olacağı zaman sağlık sektöründe de zayıf olduğunu aktardı. İncirli, “Şuanda 80 yaş üstü aşılandı ancak genç kısımdan da aşılanan var bu sefer de de torpil var konusu gündeme geliyor ve kaos oluşuyor. Bizim yapmamız gereken şey Avrupa Birliği’ne ve Türkiye Cumhriyeti’ne aşı  tedariği için baskı yapmak. Ufak bir ülkeyiz biz gerekli aşı tedariği  yapılır ise aşılama kısa sürede tamamlanır.” İfadelerine yer verdi.

Sıla Usar İncirli, ayrıca yoğun bakımdaki hasta sayının 6’da bir anda 13’e yükselmesinin mutant virüsüne bağlı olabileceğini aktardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu