KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Sıla Usar İncirli: Hekimlik, toplumun özgürlüğü ve halkın refahını ilgilendiren tüm konularda söz sahibi olmayı gerektirir


CTP Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, “Federasyon Yolu’nda El Ele” sloganıyla Cumartesi günü gerçekleştirilen mitinge destek veren Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’ne yönelik saldırılara yanıt verdi.

Tarihin hiçbir döneminde tabiplerin siyasetten uzak olmadığına ve barıştan yana tavır sergilediklerine dikkat çeken İncirli, “Hekimlik sadece sağlıkla ilgili meseleleri değil, aynı zamanda toplumun özgürlüğü ve halkın refahını ilgilendiren tüm konularda söz sahibi olmayı gerektirir” dedi.

GIYNIK Gazetesi’ne  açıklamalarda bulunan İncirli, “KTTB yasa ile kurulmuş bir meslek örgütü olmanın yanı sıra aynı zamanda bir kamu kurumudur.  Kurulduğu günden bugüne kadar Kıbrıs Türk Toplumunun sağlının korunması, rehabilite edilmesi ve iyileştirilmesi için temel görevlerini başarıyla yürütmüştür. Demokratik bir meslek örgütü olması hasebiyle iki yılda bir düzenlenen genel kurullarında yönetim kadrolarını oluşturmaktadır” dedi.

“KIBRIS SORUNU İLE İLGİLİ SÖZ SÖYLEMEK DE HEKİMLERİN GÖREVLERİ ARASINDADIR”

Hekimlik mesleği içerisinde sadece sağlıkla ilgili meselelerin değil, toplumun özgürlüğü ve refahını ilgilendiren konularda da söz sahibi olmayı gerektirdiğini savunan İncirli, “Hekimler sırasında öğretmendir, bazen de sosyal hizmetlerle ilgilenir ebetteki bütün bunların yanında halk sağlığını ve refahını da tehdit eden tüm konularda siyaseten de söyletecek sözleri bugüne kadar hep olmuştur bundan sonra da olacaktır. Yakın tarih, topluma öncülük eden liderlik eden hekimlerle doludur. Bu çerçeveden bakıldığı zaman Kıbrıslı Türklerin kimliğini, kültürünü ve neslini geleceğe sağlıklı bir şekilde taşıyabilmenin önünde bir engel olan Kıbrıs Sorunu ve çözümü ile ilgili söz söylemek pek tabii ki KTTB’nin görevleri arasındadır” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK SADECE FİZİKSEL DEĞİL”

Sağlığın yalnızca fiziksel olmadığına dikkat çeken İncirli, “Ancak ve ancak Çatışmadan uzak, sosyal ekonomik, sağlık alanlarında sorunların çözümlenmiş olduğu bir toplum gerçek anlamda sağlıklı bir toplum olabilir. Sağlık sadece fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel ve sosyal olarak da tam bir iyilik hali olarak tanımlanır. Bu açıdan bakıldığında toplumun sağlığını hem fiziksel hem zihinsel hem de sosyal olarak korumak adına yapılan çalışmalar hekimlerin ilgi alanına girer. Kıbrıs sorunu çözülmedikçe statüko derinleştikçe sağlıklı bir toplum olma şansımızı da yitirmekteyiz. İki toplumlu iki kesimli siyasi eşitliğe dayalı federal çözüm hedefiyle Cenevre’de yapılan gayri resmi toplantılar için düzenlenmiş olan aynı zamanda 24 Nisan 2004 referandumunu yıl dönümü denk gelen eylemde KTTB de görevini eksiksiz olarak yerine getirdiğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

“ELEŞTİRİLERİN VE SALDIRILAN SEBEBİ SİYASİ”

“Tabipler Birliğine yapılan saldırıların siyasi dürtülerle gerçekleştiği inancındayım” diyen İncirli, Tabipler Birliği’nin pandemi nedeniyle değil siyasi sebeplerle eleştirildiğini söyledi ve “Şu anda hem cumhurbaşkanlığı makamının hem de hükümetin yanlış politikaları ve eksik icraatları ülkemize pandemiden daha çok zarar vermektedir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu