KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Sıla Usar İncirli: Test sayısını artırmamak kritik bir hatadır!

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, test sayısını artırmamanın kritik bir hata olduğunu belirterek, "PCR testlerinin yanı sıra hızlı antijen testlerine de başlayın. Test sayısını artırın! 'Çok test yaparsak çok hasta çıkar, sonra ne yaparız?' korkularınızdan kurtulun! Korkarak salgını önleyemeyiz. Bize cehaletten değil bilgiden gelen cesaret lazım" dedi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sıla Usar İncirli, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda test sayısını artırmamanın kritik bir hata olduğunu vurguladı.

PCR testlerinin yanı sıra hızlı antijen testlerine de başlanması için çağrı yapan İncirli, “Test sayısını artırın!” dedi.

“Çok test yaparsak çok hasta çıkar, sonra ne yaparız?” korkularından kurtulunması gerektiğini ifade eden İncirli, “Korkarak salgını önleyemeyiz! Bize cehaletten değil bilgiden gelen cesaret lazım” ifadelerini kullandı.

İncirli’nin söz konusu açıklaması şöyle:

“Koronavirüs ile mücadelede erken tanı, izolasyon, temaslı takibi ve erken tedavi esastır. Testler ise bu sürecin temelidir. En başından beri test sayılarının artırılması gerektiğini defalarca söyledik.

Özellikle salgının hızlandığı, varyant virüsün yaygınlaştığı bu günlerde test sayısını artırmamak kritik bir hatadır. Birçok ülke PCR testlerinin yanı sıra hızlı antijen testlerini de kullanmaktadır.

Aylar önce meclis kürsüsünden Avrupa Birliği’nin üye ülkelere hızlı antijen testleri sağladığını, Güney Kıbrıs’ın bu sayede test sayısını artırdığını söylemiştik.

Bu uyarılarımızın ardından Cumhurbaşkanlığı İki Toplumlu Sağlık Alt Komitesi’nin konuyu gündem yapması olumlu bir gelişme olsa da kapalı olduğumuz bu günlerde kitlesel tarama yapmak hem daha kolaydır hem de salgını kontrol etmek için gereklidir.

‘Herkese test yapamayız, yeterli mermimiz’ yok diyerek savaşa başlayan bir bakanla bu süreci sürdürmek zor hatta çok zor olsa da biz halkımızı korumak için uyarılarımıza devam edelim.

PCR testlerinin yanı sıra hızlı antijen testlerine de başlayın. Test sayısını artırın! ‘Çok test yaparsak çok hasta çıkar, sonra ne yaparız?’ korkularınızdan kurtulun! Korkarak salgını önleyemeyiz! Bize cehaletten değil bilgiden gelen cesaret lazım.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu