EkonomiKıbrısManşetSürmanşet

Şimdi ayvayı tam yedik!

İngiliz Sterlini Türk Lirası’nı nakavt etti. Artık “10” TL “1” sterlin bile etmiyor.

GIYNIK GAZETESİ ÖZEL

Türk Lirası bugün itibarıyla tarihinin en düşük değerine geriledi. Dolar 7.82 TL’yi bulurken, Euro bir kez daha 9.10 TL seviyesinin üzerine çıktı, İngiliz Sterlini ise 10 TL’yi aşarak, vatandaşın bütçesini yere serdi.

Siyasilerin seçim derdinde koşturduğu bugünlerde geçim derdine düşen vatandaşlar, Türk Lirası’nın tarihi değer kayıpları karşısında elleri kolları bağlı, çaresiz bir şekilde hayat mücadelesi veriyor.

Türk Lirası bugün itibarıyla tarihinin en düşük değerine gerilerken, İngiliz Sterlini ise 10 TL’yi aşarak, vatandaşın bütçesine onarılamaz şekilde hasar verdi.

TC Merkez Bankası’nın faizleri 8.25’ten, 10.25 çıkarmasıyla yükselişe geçen TL, Azerbaycan-Ermenistan sınırından gelen çatışma haberleriyle vurularak, iyice dibe vurdu.

Türkiye’nin de taraf olduğu bu jeopolitk gerginlik Lira’yı fena vururken, İngiliz Sterlini önce KKTC piyasasında ardından dış piyasalarda 10 TL sınırını aştı. Saat 13.00 sıralarında “10” TL ile “1” sterlin satın almak mümkün değildi. 10 TL ile “99 pence” veya “0.99” sterlin değere sahipti.

Siyasilerin seçim derdinde koşturduğu bugünlerde geçim derdine düşen vatandaşlar, Türk Lirası’nın tarihi değer kayıpları karşısında elleri kolları bağlı, çaresiz bir şekilde hayat mücadelesi veriyor.

KAPIDAKİ SAVAŞ!

Öte yandan, piyasa çevrelerinden Oanda’nın değerlendirmesinde kurun yükselişinde Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan gerginliğin etkili olduğu belirtildi.

Hafta sonu Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Sonrasında, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Hacıyev, ülkede ilan edilen ‘Savaş Hali’nin Bakü dahil 19 il ve ilçede uygulanacağını bildirdi.

New York’ta BBH’nin döviz strateji biriminin yöneticisi Win Thin, TL’nin faiz artırımı sonrasındaki kazancını şimdiden geri verdiğini ve arka kapıdan daha fazla sıkılaştırma yapılabileceğini söyledi. Thin, “Bir sonraki politika toplantısı 22 Ekim’de ve TL zayıflamaya devam ederse bir faiz artırımı daha mümkün” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu