GenelKıbrısManşet

Şimdi destek olma zamanı

Türkiye’deki deprem felaketinde hayatta kalanlara yardım elini uzatmak için 7’den 70’e seferber olmalıyız

AFAD için açılan hesaba ilk etapta 2 milyon TL yatıran da var, sms mesajıyla 20 TL yatıran da

TC Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu, depreme yönelik maddi yardımların şu anda daha anlamlı olduğunu söyledi

Ülkedeki iş dünyası temsilcilerinin büyük meblağlı katkılar için harekete geçmesi bekleniyor

SEFERBER OLMALIYIZ…

Türkiye’de 6 Şubat günü ardı ardına meydana gelen çifte depremde 10 ildeki 13,5 milyon kişi etkilendi. 6 binden fazla binanın tamamen yıkıldığı depremde, birçok KKTC vatandaşı da enkaz altında kaldı. Bir yandan bu vatandaşlarımızdan umutlu haberler beklerken öte yandan hayatta kalanlara yardım elinin uzatılması gerekliliği ortaya çıktı. Depremin acılarını yüreklerimize gömerek, yardım için 7’den 70’e seferber olmamız gerektiği konusunda hemen herkes hem fikir. Bu nedenle başlatılan kampanyalara karınca kararınca destek yağıyor. Kimisi para kimisi ise ihtiyaç duyulan malzeme yardımı yapıyor.

MADDİ YARDIM ÖNEMLİ…

Deprem sonrasındaki durumda maddi yardımların önemine işaret edilirken, yardımlar Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) hesaplarına yönlendirildi. TC Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu da dün yaptığı bir açıklamada, depreme yönelik maddi yardımların şu anda daha anlamlı olduğunu söyledi. KKTC Başbakanlığı ise Kooperatif Merkez Bankası’nda açılan Afet ve Acil Durum Yardım Hesabı’na yatırım yapılabileceğini bildirdi. Dün AFAD hesaplarına iş insanı Ramazan Gündoğdu’dan 2 milyon TL, Restorancılar Birliği’nden (RES-BİR) 50 bin TL yardım geldi. Binlerce vatandaşımız da sms mesajlarıyla 20 TL’lik bağışlar yapmaya devam ediyor.

BELEDİYELER ALARMA GEÇTİ…

Bu arada, başta Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa belediyeleri olmak üzere birçok belediye de malzeme ve yiyecek yardımı toplamaya başladı. LTB Merkez Lefkoşa’yı yardım merkezi olarak belirlerken, belediyeler yardımlar için kendilerine ulaşılmasını istiyor. İngiltere, Almanya ve Hollanda dahil birçok ülkede de Türkiye için yardım kampanyaları başlatıldı. Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam ve Red Cross İngiltere, deprem bölgelerine acil destek sağlayabilmek için bağış kampanyası başlattığını duyurdu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu