KıbrısManşetToplum

Sınava girenler döküldü!

Kamu Hizmeti Komisyonu Orta ve Alt Düzey Kamu Yeterlik Sınavı sonuçlarını açıkladı

Kamu Hizmeti Komisyonu Orta ve Alt Düzey Kamu Yeterlik Sınavı sonuçlarını açıkladı

SONUÇLAR ÇOK VAHİM!
Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen Orta Düzey Yeterlik Sınavı ve Alt Düzey Kamu Yeterlik Sınavı sonuçları çok üzücü bir tabloyu daha ortaya çıkardı. KHK’dan yapılan açıklamaya göre Orta Düzey Yeterlik Sınavında başarı oranı %30 düzeyinde, Alt Düzey Yeterlik Sınavında ise başarı oranı %24.4’te kaldı. 60 ve üzeri puan alan adayların başarılı olduğu sınavlara katılanların tek kelimeyle “döküldüğüne” dikkati çeken eğitim çevreleri, düşük başarı oranının nedeninin araştırılması gerektiğini vurguluyor. Bu çevreler ayrıca, sonuçların “eğitimde bir şeylerin yanlış gittiğine” işaret ettiğini savunuyor.

3 BİN 358 KİŞİ GİRDİ
KHK’nın konuyla ilgili açıklamasında 2023 Kamu Görevlileri Sınav Tüzüğü’nün ilgili maddesi gereğince yılda iki kez yapılması öngörülen Yeterlik Sınavları, Pazar günü Orta ve Alt Düzey olmak üzere toplamda iki düzeyde yapılıp tamamlandı. 50’şer sorudan oluşan sınavların her biri 75 dakika sürdü. Türk Maarif Koleji, Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu ve Lefkoşa Türk Lisesi’nde gerçekleştirilen ve 3 bin 358 kişinin katıldığı sınavlara katılım oranı %89.1 olarak hesaplandı. Yapılan tüm sınavların ardından sınav sonuçları KHK’nin resmî web sayfasından (khk.gov.ct.tr) duyuruldu. Sınav sonuçlarına khk.gov.ct.tr adresinde ulaşılabileceği ve 3 iş günü itiraz süresi bulunduğu bildirildi.

SADECE 874’Ü BAŞARABİLDİ
Kamu Hizmeti Komisyonu, 1,752 (bin 752) kişinin katıldığı Orta Düzey Yeterlik Sınavı’ndaki başarı oranını %30 düzeyinde açıklarken, bu oran 482 kişiye işaret ediyor. Yine verilen bilgilere göre 1,606 kişinin (bin 606) katıldığı Alt Düzey Yeterlik Sınavı’nda başarı oranı %24.4 oranında kaldı. Bu oran ise sınavda sadece 392 kişinin istenen puan düzeyini tutturduğunu gösteriyor. Orta Düzey Yeterlik Sınavında en yüksek not 96, Alt Düzey Yeterlik sınavında ise en yüksek not 92 olarak açıklandı. Geçer puan alan adayların başarı belgelerinin, sonuçların kesinleşmesi sonrasında, KHK Başkanlığı tarafından verileceği de bildirildi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu