GenelKıbrısManşetSiyaset

 “Sinerjimiz bizi iktidara taşıyacak”

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersan Saner  meclis grubu toplantısı açıklamalarda bulundu.

 

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersan Saner  meclis grubu toplantısı açıklamalarda bulundu.

Hükümetin istifasının ardından UBP Meclis Grubu ile bir araya gelen Saner toplantının ardından,  UBP’nin erken seçime hazır olduğunu dile getirerek, ‘Sinerjimiz bizi tek başına iktidara taşıyacak’ dedi.

ERKEN SEÇİME HAZIRIZ

Erken seçimin kaçınılmaz olduğunu aktaran Saner,  “Hükümetimiz herhangi bir seçim tarihini belirleyemedi ve artık bir erken seçiminde halkımız tarafından beklendiğini bildiğimden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza istifamızı sunmuş bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın izleyeceği yöntem çerçevesinde erken bir seçime hazır olduğumuzu açıklıkla ifade ediyorum” dedi.

UBP’nin seçime hazır olduğunu dile getiren Saner, “UBP 11 Ekim akşamı çok ciddi bir kalabalıkla 46’ncı yılını kutlamıştır buradaki sinerjimizin bizi tek başına iktidara taşıyacağına inancımızdan dolayı erken seçimle ilgili olarak adım atmamızdaki en önemli unsur olmuştur.”

AZINLIK HÜKÜMETİ CTP VE HP DESTEK VERMEDİĞİ İÇİN KURULDU

Muhalefet partilerini genel olarak değerlendiren Saner, “Bu azınlık hükümetimizi kurarken şu anda muhalefette olan CTP ve HP’nin bizimle birlikte bir icraat hükümeti kurma arzusu içinde olmamalarından dolayı bu azınlık hükümetini kurmak zorunda kalmıştık. Tüm dünya ekonomileri bu dönemde ciddi sıkıntılar yaşarken bizler anavatan TC’nin de desteği ile bu süreci ufak tefek sıkıntılarla aştık. Şu anda da gururla ifade edebilirim ki sağlık alanında dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer almaktayız.

İCRAATLARI SIRALADI

Ülkemize sağlamış olduğumuz aşı miktarı ülke ekonomik şartlarının dönmesinde en önemli unsur olarak yer almaktadır. Dünyanın ender ülkelerinden birisiyiz ki birçok ülkede aşı yokken biz vatandaşımıza aşı çeşitliliği sunabiliyoruz. Turizmde son iki ay itibari ile gelen giden uçak sayısındaki ciddi artış, 100 bin yolcuya ulaşma hedefine gelebilmemiz, üniversitelerimizde 85 bin TC ve üçüncü uyruklu öğrencilerin kayıt yaptırması hükümetimizin almış olduğu en önemli kararların bir yansıması. Alt yapıda gerek yapılan bölünmüş yollar, köy yollarımızın standartlarının geliştirilmesi, 500 yataklı yeni hastanemiz, Girne Amerikan Üniversitesinin hastane ihalesinin tamamlanması, Alaköprü barajından gelen suyun Güzelyurt Ovasında tarımsal sulama imkanı, doğuya gelecek hatla Mesarya ovasının sulanması gibi çok ciddi projelere 9 aylık bir hükümet dönemimizde imza attığımızı bir kez daha paylaşmak istiyorum. 4 yıl önce okullar açılırken okullara kitap defter dağıtamayan o dönemki hükümet şu anki muhalefete bizler bu yıl toplamda 10 yeni okul binası ve 6 birim toplamda 16 okul binamızla cevap verdiğimizi, şu anda Metehan bölgemizde yeni 700 kişilik bir meslek lisesi inşaatı projesinin hazırlandığı yerel kaynaklarımızla Metehan bölgesine yeni bir okul yaptıracağımızı ifade etmek istiyorum.

ERKEN SEÇİM ÖNERİMİZ HERKES TARAFINDAN KABUL GÖRMÜŞTÜ

Muhalefete çağrıda da bulunan Saner, “Biz seçim tarihinin 6 Şubat olmasını önermiştik herkes tarafından kabul görmüştü fakat Kurultayımızın ikinci turunun 7 Kasım’da tamamlanacağı gerçeğinden hareket ettiğimizde 7 Kasım ile 6 Aralık arasındaki o bir aylık süreçte muhalefete göre bizlerin bir takım icraatlar yapıp kendi lehimize olayları çevirme arzusu içinde olduğumuzu ifade etmişlerdir. Biz hükümetimizin istifasını Sayın Cumhurbaşkanına sunmuş bulunmaktayım. Bu bir aylık süreyi de kullanmak arzusu içinde olmadığımızı söylemek içinde biz en erken zamanda yapılacak seçime hazırız” dedi.

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu