Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaManşetToplum

Singapur 20 yıl sonra ilk kez bir kadını idam edecek

2018'de idam cezasına çarptırılan kadın 30 gram eroinle yakalanmıştı

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Singapur’da yaklaşık 20 yıl sonra ilk kez bu hafta bir kadın idam edilecek.

2018’de üzerinde 30 gram eroin bulundurduğu için zorunlu idam cezasına çarptırılan Saridewi Djamani’nin cezasının bu hafta infaz edilmesi bekleniyor.

Ülkedeki ölüm cezalarını izleyen Dönüştürücü Adalet Kolektifi’nin verilerine göre, ülkede son olarak 2004’te 36 yaşındaki kuaför Yen May Woen yine uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla idam edilmişti.

Ülkede yaklaşık 10 yıldır idam karşıtı kampanya yürüten gazeteci ve aktivisit Kirsten Han, Saridewi’nin idam edilmeyi bekleyen iki kadından biri olduğunu söyledi.

Han, “Saridewi’nin temyiz seçenekleri tükendikten sonra infazın gerçekleşmesi sadece bir zaman meselesiydi. Yetkililer, idam sırasında bekleyen kişilerin çoğunluğunun ötekileştirilmiş ve savunmasız gruplar içinden geldiği gerçeğine göre hareket etmiyor. İdam sırasındaki insanlar hem uyuşturucu baronları hem de Singapur devleti tarafından vazgeçilebilir kişiler olarak görülüyor. Bu, Singapurluların gurur duyabileceği bir durum değil” diye konuştu.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu