GenelKıbrısManşet

Sınırlarımızda uyuşturucu ile savaşıyoruz

Uyuşturucuyla etkin mücadele için zehir tacirlerine göz açtırmayan Narkotik ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonlara mahkemelerin verdiği ibretlik cezalar da büyük destek oluyor

DEVRİM DEMİR

Uyuşturucuyla etkin mücadele için zehir tacirlerine göz açtırmayan Narkotik ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonlara mahkemelerin verdiği ibretlik cezalar da büyük destek oluyor

PİYASA DEĞERİ 3 MİLYON TL

Lefkoşa’da mart ayında ‘Beyaz Kurt’ isimli operasyonda tasarrufunda piyasa değeri 3 Milyon TL değerindeki yaklaşık 1 kilo kokain ile yakalanan Chinedu Ogugua Bosah aleyhindeki karar Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde açıklandı. Bosah, 13 yıl hapis cezasına mahkûm edildi. Sanık aleyhindeki kararı açıklayan Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, sanığın 2015 yılından bu yana ülkede yasal statüsü olmadan yaşam sürdüğüne dikkat çekti.

“7 YIL HAYALET GİBİ ÜLKEMİZDE DOLAŞTI”

“Sanığın 7 yıla yakın bir süre herhangi bir kaydı ve izni olmaksızın adeta başı boş bir hayalet gibi ülkemizde dolandığını anlamaktayız. Sanığın ülkemizde üniversite öğrencisi olarak başladığı serüven suç işlemesi üzerine cezaevinde sonlandı” diyen Aksun, “2015 yılından beridir ülkemizde kaça yaşam sürmesine rağmen tespit edilmediğinin altını çizdi.

OKUL YERİNE SUÇ İŞLEMEYİ TERCİH ETTİ

Sanığın ülkeye öğrenci olarak giriş yaptığını, ancak Güney Kıbrıs’tan uyuşturucu getirerek onlarca kişiyi zehirlemeyi hedeflediğini kaydeden Aksun, yaygın ve ağır suçlar arasında yer alan uyuşturucu suçunun en tehlikelisi türlerinden birinin de ‘Kokain’ olduğunu vurguladı.

AKSUN: ADETA DÜŞMANLA SAVAŞIR GİBİ

“Sınırlarımızda ve ülke içinde adeta düşmanla savaşır gibi yürütülen uyuşturucuya karşı mücadelede önceden tespiti mümkün tüm faktörlerin ortadan kaldırılması zaruridir. Ülkede kaçak olan sanık ve sanık gibi kişilerin kaçak durumuna düştükleri anda tespit edilip suçun önüne geçilmesi gerekir” diyen Aksun, “Bu noktada, kaydını yenilemeyen veya sırf ülkede bulunmak için kayıt yapan “sözde” öğrencilerin tespiti ve bunun devletin yetkili kurumları ile paylaşılmasında üniversitelere de büyük görev düşmektedir” çağrısında da bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu