GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Sınırüstü Bakımevi 2 ayda bitecekti 2 yıldır bitmedi

Bakımevinde yaşanan skandalın üzerinden 2 yıl geçti ama kurumların verdiği sözler tutulmadı

Bakımevinde yaşanan skandalın üzerinden 2 yıl geçti ama kurumların verdiği sözler tutulmadı.

MİNE İÇSEL

İNSANLAR “AÇIZ” DİYE AĞLAMIŞTI
2022 yılının Ocak ayında gündeme bomba gibi düşen Sınırüstü Bakımevi’nde yaşananlar ülkede infial yaratmıştı. Yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin, insan onuruna yakışmayan şartlarda bir yaşama mahkum edilmesi vicdanları yaralamış, GIYNIK TV olay yerinden yaşananları an be an izleyicileri ile buluşturmuştu.  İnsanlıktan utandıran görüntülerden sonra yetkililer harekete geçmiş dönemin Başbakanı Faiz Sucuoğlu, yaşanan skandal olay ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

2 AYDA BİTİRİLECEKTİ
Bakıma muhtaç insanların, korkunç şartlarda barınmaya çalıştığı Sınırüstü Bakımevi skandalı ortaya çıkmasından sonra ülkemizdeki bazı kurumlar bakımevinin inşası hususunda ortak bir açıklama yaparak, binanın tadilatını üstlenmişti. Bu sponsorlar, bakımevinin insani şartlarda bir yere dönüşmesi için fizibilite çalışmalarından sonra işin yapımının iki ayda bitirilmesinin hedeflendiğini de kaydetmişlerdi. Açıklamaların üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen, Sınırüstü Bakımevinde hala tamamlanmadı.

2 YILDIR SES YOK
Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Hatice Jenkins, yaptığı açıklama ile Sınırüstü Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi’nin iki yılı aşkın süredir tamamlanmadığını ifade ederek, bakımevinin iki ayda tamir edileceği yönünde söz veren yetkilileri eleştirdi. Jenkins, “Yalanlarınızı dinlemekten artık bıktık… İki ay değil tam iki senedir sizi bekliyoruz. Madem ki yapamayacaktınız niye bu işe giriştiniz. Sizin sponsor olmanızı isteyen sizi zorlayan hiç kimse yoktu beyefendiler” dedi. Hatice Jenkins ayrıca, TC Elçiliğini, EVKAF’ın yeni yönetimini, Başbakanlığı ve Çalışma Bakanlığı’nı göreve davet etti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu