GenelKıbrısManşet

“Sıradan bir festival olmayacak”

Bu yıl ilk kez düzenlenecek ve 40 gün boyunca aralıksız kültür, sanat ve spor etkinliklerine ev sahipliği yapacak olan ‘ARKIN GROUP GİRNE FEST 23’ 1 Eylül – 10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşiyor

Bu yıl ilk kez düzenlenecek ve 40 gün boyunca aralıksız kültür, sanat ve spor etkinliklerine ev sahipliği yapacak olan ‘ARKIN GROUP GİRNE FEST 23’ 1 Eylül – 10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşiyor

EĞLENCE BAŞLIYOR

Girne Belediyesi organizasyonuyla düzenlenecek olan ‘ARKIN GROUP GİRNE FEST 23’ 1 Eylül itibarı ile başlıyor. 40 gün boyunca sürecek olan, Türkiye ve KKTC’nin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden 200 üzerinde müzisyen, tiyatrocu ve sanatçının katılım göstereceği ‘ARKIN GROUP GİRNE FEST 23’, 1 Eylül – 10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşiyor. ‘ARKIN GROUP GİRNE FEST 23’ için The Arkın Colony Hotel’de, tüm sponsorların katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

TEK ÇATI ALTINDA 40 GÜN

Geçmişte, çeşitli dönemlerde çeşitli noktalarda hayat bulan festivallerin tek bir çatı altında toplanarak 40 günlük süreye yayıldığı ‘ARKIN GROUP GİRNE FEST 23’, Ozanköy Pekmez Festivali ile açılış gerçekleştirip, Zeytinlik Festivali ile son buluyor. Turizm Kenti Girne’nin cazibe merkezine dönüşmesi adına atılan bir adım olarak nitelendirilen festivalin, turistlerin Girne Kenti’ni ziyaret edecekleri bir zaman dilimi oluşturma hedefini taşıyor. Ana konser alanı olarak Girne Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nun kullanılacağı festival; Ramadan Cemil Meydanı, Kaşgar Court, Karaoğlanoğlu Plajı, Ozanköy, ZeytinlikKöyü bölgelerinde bütünlüklü bir şekilde gerçekleşecek.

ÇOK SAYIDA ETKİNLİK

Türkiye, KKTC ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 200 üzerinde müzisyen, tiyatrocu ve sanatçının katılım göstereceği ‘ARKIN GROUP GİRNE FEST 23’ kapsamında çok sayıda etkinlik yer alıyor. Sırası ile Manga, Cahit Berkay ve Senfonik Anadolu Orkestrası, Ziynet Sali ve LTB Orkestrası, Santana Tribute Band, Haluk Levent, Edip Akbayram gibi sanatçıların yer alacağı festivalde ayrıca TC Devlet Tiyatroları’ndan iki oyunun yanı sıra KKTC Jimnastik Federasyonu’nun düzenlediği ‘2. Jimnastik Şöleni Akdeniz’de Bir İnci’ ile TiyatroSu’nun hazırlayıp sahneye koyduğu ‘Pygmalion Bir Demokrasi Müzikali ’yer alıyor. Yine festival kapsamında yerel tiyatro grupları, yerel müzik grupları, antika ve sanat günleri, kahve ve kitap günleri, gastro şarap günleri, amfi tiyatro ve kent meydanlarında yer alacak çeşitli konserler, sergi ve spor etkinliklerinin yer alacağı ‘ARKIN GROUP GİRNE FEST 23’, ilk kez düzenlenecek olan Girne Belediyesi 1. Uluslararası Müzeler Sanat Sempozyumu’nun da ev sahipliğini üstleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu