ManşetSpor

Şirin Bolkan çifte bayram yaşadı

Uzun mesafe koşularında ülkemizin başarılı kadın atletlerinden Şirin Bolkan, İngiltere’de katıldığı Vitality 10 Km Londra yarışında Dünyaca ünlü atletlerle birlikte koşarak büyük bir başarıya imza attı.

Uzun mesafe koşularında ülkemizin başarılı kadın atletlerinden Şirin Bolkan, İngiltere’de katıldığı Vitality 10 Km Londra yarışında Dünyaca ünlü atletlerle birlikte koşarak büyük bir başarıya imza attı. Bayram tatilini fırsata çeviren başarılı sporcu, Londra’daki yarışta kariyerinin en iyi derecesini koşarak kendi kategorisinde birinci oldu ve çifte bayram yaşadı.

ÜNLÜ ATLER ARASINDA KATEGORİSİNDE BİRİNCİ
Olimpiyat şampiyonu Dünyaca ünlü İngiliz atlet Mo Farah, İngiliz 10 Km şampiyonu Nick Goolab, yol koşusunda 10 Km Avrupa rekoru ve 5 Km İngiltere rekorunu elinde tutan Eilish McColgan ile birlikte tanınmış atletler Clara Evans, Stephanie Twell ve Naomi Mitchell gibi isimlerle birlikte yarışan Şirin, kariyerinin en önemli yarışını koştu. Şirin, 10 Km’lik yarışta finiş çizgisine 44 dakika 03 saniyede ulaşarak kariyerinin en iyi derecesini elde ederken 18-34 yaş kategorisinde birinci olarak kürsünün zirvesine çıktı.

BOLKAN: UNUTULMAZ BİR ANI
Şirin Bolkan’a bu önemli yarışta, eşi Kani Bilginaylar ile antrenörü Celal Keleş ve ailesi de destek verirken başarılı sporcu yarış sonrasında duygularını şu şekilde açıkladı; “Vitality 10 Km Londra yarışında en iyi derecemi koştum ve kategorimde birinci geldim. Eilish McColgan Londra 5 Km yol koşusu rekortmeni ile birlikte ısındım ve diğer elit atletler Evans, Twell ve Mitchell ile tanışıp sohbet etme fırsatı buldum. Benim için unutulmaz bir anıydı. Eşim Kani Bilginaylar her an yanımdaydı. Hocam Celal Keleş ve eşi Rasime Basat Keleş de yanımda oldu. Yeğenim İlke Enginol da bana çok güzel destek oldu. BU başarı için hepsine çok çok teşekkür ediyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu