KıbrısManşetToplum

Sivil Savunma Kısmi Tatbikatları icra edildi

Sivil Savunma Halk Örgütü kadrolarında bulunan mükelleflerin bilgi ve deneyimlerini artırmak, olası afet ve acil durumlarda profesyonel ekiplerin olay bölgesine intikaline kadar olan süre zarfında panik, kargaşa ve yaşanan afetin neden olacağı kayıpların en aza indirilmesini sağlamak maksadıyla 30 Ekim-01 Kasım 2023 tarihleri arasında “Kısmi Tatbikatlar” icra edildi.

Tatbikatlar; 30 Ekim 2023 tarihinde Gazimağusa ve İskele’de, 31 Ekim 2023 tarihinde Lefkoşa’da, 01 Kasım 2023 tarihinde Güzelyurt ve Lefke ilçelerinde gerçekleşti.

Kısmi Tatbikatlar, Halk Örgütü personelinin, yıl içerisinde Sivil Savunma Bölge Müdürlükleri tarafından bulundukları kadroların görev ve sorumlulukları ile ilgili verilen eğitimler doğrultusunda gerçekleştirildi.

Oluşturulan Bölge ve Semt Amirlik Karargahlarının faal olarak görev yaptığı Kısmi Tatbikatlarda, belirlenen afet ve acil durum senaryosu dahilinde Halk Örgütü personelinden oluşan ekipler tarafından verilen ihbarlar değerlendirilerek gerekli müdahalelerde bulunuldu ve Tatbikatlar başarı ile tamamlandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu