KıbrısManşetSiyasetToplum

Siyaset için bozma bu düzgün imajı

Sevgili Sami bu sistem içinde  ve böylesi bir meclis yapısı çatısı altında senin bu dediklerinin olmayacağını en iyi sen biliyorsun. Değer mi üç kuruşluk siyaset uğruna yılların doğru gazetecisi Sami Özuslu duruşunu,çizgisini  bozmaya!

Cumhuriyetçi Türk Partisi ) milletvekili adayı Sami Özuslu, ülke ekonomisinin dibe vurma noktasına geldiğini ve hükümet olduğunu iddia edenlerin buna hiçbir önlem almadığını, 25 Haziran’da halkın da bu konudaki cevabını sandıkta vereceğini ve bu kötü gidişata ‘dur’ diyeceğini vurguladı.

Bu düşüncenin ilk kısmına aynen katılıyorum. Ülke ekonomisinde ciddi bir gerileme var ve fakat hükümet bunu sadece seyrediyor. İkinci vurguda ise Sayın Özuslu artık nasıl bir bağlantı kurduysa kendine göre “ 25 Haziran’da halkın bu kötü gidişata “dur” diyeceğini savundu..

Peki nasıl olacak o?

Diyelim ki Sami Bey seçimi kazandı.

CTP milletvekili sayısını 19 yaptı.

Yani bu şu demek mi oluyor, halk genel seçimlerde CTP’yi  18 milletvekili sayısına ulaştırdı ama CTP bu kötü gidişata dur diyemedi, Lakin 25 Haziran’da halk CTP’ye 1 milletvekili daha kazandıracak (Sami Özuslu) ve kötü gidişata dur diyecek.

Peki nasıl olacak bu iş?

CTP 19 milletvekili ile hükümet mi kuracak? Yoksa hükümet ortağı olmayı mı düşünüyor? İlki mümkün olmadığına göre ve halihazırda şu an ülkeyi 3’lü bir koalisyon hükümeti yönettiğine göre, ve bu hükümetten üst akıl diye nitelendirilenler memnun olduğuna göre bu olasılıkta çok zayıf bir ihtimal olur..

Peki Sevgili Sami ne demek istedi?

Öyle ya CTP’nin ülkeyi yöneten hükümete karşı bir yaptırımı veya da zorlaması yok.

Nitekim bu hükümet istediğini yapıyor ve hayata geçiriyor. O halde 18 milletvekili ile bir varlık gösteremeyen CTP 19 milletvekili ile şaha kalkacak ve hükümetin ekonomi politikaları başta olmak üzere birçok konuda hükümet üzerinde etkili olacak.

Öyle mi?

Allah aşkına bunu yapmayın.

İnsanlara hayal satma işi CTP’ye de Sami Özuslu’ya da hiç yakışmıyor.

Hele Sami Özuslu gibi aklı başında düzgün bir insan, yıllarını dürüst gazetecilik yaparak geçirmiş bir insan böylesi tutarsız ve samimiyetsiz temennilerden kaçınmalı.

Sevgili Sami bu sistem içinde  ve böylesi bir meclis yapısı çatısı altında senin bu dediklerinin olmayacağını en iyi sen biliyorsun. Değer mi üç kuruşluk siyaset uğruna yılların doğru gazetecisi Sami Özuslu duruşunu,çizgisini  bozmaya!

inan ki değmez..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu