EkonomiGenelKıbrısManşet

‘Siyaset kesemedi biz keseceğiz!’

El-Sen, “Borcu olup da ‘siyaset uğruna’ göz ardı edilenlerin” elektriklerini keseceklerini duyurdu

El-Sen, “Borcu olup da ‘siyaset uğruna’ göz ardı edilenlerin” elektriklerini keseceklerini duyurdu

“KIB-TEK ZARARA UĞRATILIYOR”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) “Seçim uğruna Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek) zarara uğratıldığını savundu. El-Sen borcu olan kişi ve/veya kuruluşların elektrik akımının Kıb-Tek tarafından otomatik olarak kesildiğini ancak, bazı kişi ve kurumların uygulamanın dışında kaldığını bildirirken, “Borcu olan abonelerin elektrik akımının kesileceğini söyleyen müdüriyet kimin tarafından engellenmektedir?” sorusunu sordu.

“VATANDAŞA HAKSIZLIK YAPILIYOR”

El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu tarafından yapılan yazılı açıklamada, hükümet yetkililerinin sisteme müdahalesi ile Kıb-Tek’e borcu olanların elektriğinin kesilmediği savunularak, “Seçim uğruna elektrik borcu olan kurum, kuruluş veya tüzel kişilerin elektriğini kesmemek hem ödeyene haksızlık hem de borcu olanların daha fazla borç ve faiz oluşmasına, elektriğini ödeyememe duruma gelmesine sebep olmaktadır” denildi. Uygulama, elektrik borcunu düzenli olarak ödeyen abonelere karşı yapılan bir haksızlık olarak değerlendirildi.

“KAMUOYUNA AÇIKLAYIP KESECEĞİZ”

“Gününde ve zamanında ödeme yapan abonelerin hakkını asla yedirtmeyiz” denilen açıklamada, Kıb-Tek’in alacaklarını tahsil etmesi gerektiğinin önemi vurgulandı. Yazılı açıklamada, “El-Sen, ne Kıb-Tek’in ne de borcu olanların daha da borçlu duruma düşmelerini kabul etmemekle birlikte, ileriki günlerde borcu olup da elektrik akımı siyaset uğruna kesilmeyen aboneleri belirleyip hem kamuoyuyla paylaşıp hem de elektrik akımlarını keseceğimizi saygıyla duyururuz” ifadelerine de yer verildi.

AKARYAKIT TARTIŞMASINDA YENİ BOYUT

Öte yandan, El-Sen ile hükümet arasındaki akaryakıt tartışması, AKSA’dan tankerlerle yakıt alımına gidilmesi sonrasında yeni bir boyut kazandı. Teknecik santralinde akaryakıtın bittiğini savunan El-Sen, Başbakan Ünal Üstel’in sert tepkisiyle karşılaşmış, Üstel, sendikayı “asılsız dedikodu” yapmakla suçlamıştı. Ancak, AKSA’dan yakıt temin edildiğinin ortaya çıkması sonrasında sendika, “Sayın Başbakan, bu da mı dedikodu?” sorusunu sordu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu