KıbrısManşet

“Günü siyaset yaparak geçirmiyoruz”

Amcaoğlu, 'Turizm' ve 'Yüksek Eğitim' sektörünün 2021 yılına taşınabilmesi için ayakta kalması gerektiğinin altını çizerek, bunun için çalıştıklarını ve Maliye Bakanlığı olarak tüm yükümlülüklerini yerine getirdiklerini kaydetti.

ÖZEL SEKTÖR CAN DAMARIDIR… Reel sektörde özel sektör çalışanlarını bu devinimin içinde tutmak gerekliliğini ve ülkenin can damarlarını tıkamak istemediklerini ifade eden Amcaoğlu, Reel sektörü 2021’e taşıyabilmek için Sağlık Bakanlığı ile istişare halinde oldukları bilgisini verdi.

Meyil Avcan

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu bu sabah katıldığı televizyon programında ‘Turizm’ ve ‘Yüksek Eğitim’ sektörünün 2021 yılına taşınabilmesi için ayakta kalması gerektiğinin altını çizerek, bunun için çalıştıklarını ve Maliye Bakanlığı olarak tüm yükümlülüklerini yerine getirdiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanlık seçimleriyle de ilgili konuşan Amcaoğlu, bu ülkenin en büyük partisinin TMT uzantısı olan UBP’nin ne yapacağının ortada olduğunu aktardı.

Amcaoğlu, UBP’nin adayını sahaya taşıyacağının altını çizerek, UBP ve sempatizanları tarafından gerekenin yerine getirileceğini ifade etti.

Talep ve arz arasında yaşanan dengelerin daha önce hiç bu kadar düşmediğini söyleyen Amcaoğlu, her ikisinde da eşit bir düşüş yaşandığı bilgisini verdi.

MALİYE BAKANLIĞI’NIN KAPISI HERKESE AÇIK

İçinde bulunduğumuz dönemin çok farklı bir dönem olduğunun altını çizen Amcaoğlu, “Ev ödevlerinizi yaparken insanların sırtına o adaletsiz vergileri yüklemekten başka çareniz kalmıyor ama ‘Girdi’ maliyetlerine zam yapmadık” dedi.

Amcaoğlu, ‘Turizm’ ve ‘Yüksek Eğitim’in bu dönemde yaşanan sıfıra yakın olan dejenerasyonun sürdürülebilir olmadığını ifade ederek, o imkanları yeniden elde etmek için bu iki sektörü 2021 yılına taşıyabilmeleri gerektiğini aktardı.

“Yüzyılda bir yaşanan bu sıkıntılı dönemde görevlerimizi ötekileştirip, ötelemeden yerine getirmeliyiz. Biz siyaset yaparak günü geçirmek istemiyoruz” diyen Amcaoğlu, her ödemeyi halkla kalem kalem paylaştıklarını ve Maliye Bakanlığı kapılarının herkese açık olduğunu belirtti.

“SENDİKALAR HÜKÜMETLERİN PAYDAŞI OLMALI, MUHALİFİ DEĞİL”

“Sendikalar hükümetlerin paydaşı olmalıdır, muhalifi değil” diyen Amcaoğlu, çalışanların hayatını idame ettirebilmesi, gününde ve saatinde ödemelerini alabilmesi için sendikalarla dirsek dirseğe çalışmak durumunda olduklarını belirtti.

Amcaoğlu, 15 aydır görevini yürüttüğünü ve herhangi bir sendikayla dalaşma veya basın aracılığıyla laf söyleme gibi bir eylemde bulunmadığını dile getirerek, yeri geldiğinde maaş kesintisi yapmak durumunda kaldıklarını ve bunu pandemi sürecinde ekonominin ilerisini göremedikleri için yaptıklarını anlattı.

Vatandaşa yapılan kesintileri daha sonra yerine koymayı başardıklarını kaydeden Amcaoğlu, finansman kaynaklarının tekrar fayda yaratabilmesi için yerine koyduklarını açıkladı.

ÖZEL SEKTÖR İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

“Ak akçe kara gün içindir” diyen Amcaoğlu, kendilerinin her ay mükellefiyetlerini yerine getirdiklerini söyledi.

Amcaoğlu, bahane üretip, desteği vermedikleri durumunun söz konusu bile olmadığını vurgulayarak, özel sektör için de çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Reel sektörde özel sektör çalışanlarını bu devinimin içinde tutmak gerekliliğini ve ülkenin can damarlarını tıkamak istemediklerini ifade eden Amcaoğlu, Reel sektörü 2021’e taşıyabilmek için Sağlık Bakanlığı ile istişare halinde oldukları bilgisini verdi.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu