Manşet

Siyasetçinin vatandaşından oy istemesi normal değil mi?

Bir kez daha anladım ki ya Sayın Tatar'a danışmanları ya doğru bilgi vermiyor,ya da Sayın Tatar konuları sadece kendi bakış açısı üzerinden değerlendiriyor.Prof.Dr.Niyazi Kızılyürek malumunuz olduğu üzere Kıbrıslı bir Türk.Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı önceden Kıbrıs Üniversitesinde Öğretim Üyesi,şimdi ise AKEL Milletvekili ve Avrupa Parlamentosunda Kıbrıs Cumhuriyeti'nin temsilcilerinden.Sayın Tatar KKTC Cumhurbaşkanı Kıbrıs Türk Toplumu Lideri.

BRT’de katıldığı bir programda diyor ki; “Niyazi Kızılyürek, Akel Milletvekili bu tarafta ( Kuzey Kıbrıs’ta) propaganda yapıyor. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yeniden kazanmak için Kıbrıslı Türklere gidin Güney Kıbrıs’ta oy verin diyor. Kuzeyden Bir Türk gidip Güney Kıbrıs’ta oy istese orayı başına yıkarlar”  Böyle bir açıklamaya ne hacet var? Ne gereği var? Fakat gel de bunu anlat.

Hade bir kez daha tane tane anlatalım.

Sayın Tatar gibi aynı zamanda Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olan her Kıbrıslı Türk kaydını yaptırmak suretiyle Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oyunu kullanabilir.

Yani oy hakkı baki.. Ha kullanır ya da kullanmaz o ayrı bir konu..Doğal olarak Niyazi Hoca da aday ve çok tabiidir ki Kıbrıslı Türklerden oy talep ediyor. Kaldı ki Kıbrıslı bir Türk’ün Avrupa Parlamentosunda olup sesimizi duyurmasının kötü bir tarafı yok. Bilakis Niyazi Hoca’nın AP içinde Kıbrıslı Türklerin Avrupa Topluluğundaki  haklarını gündeme getirdiği onca çalışması ve hitabı var,ki bunlardan en önemlisi karma evliliklerden olan çocuklarımızın Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı konusudur.

Bu son derece yaşamsal bir  öneme sahiptir. Dolayısıyla her şeyden önce bir Kıbrıslı Türk olarak Niyazi Kızılyürek veya da başka bir Kıbrıslı Türk arkadaşınızın o çatı altında bulunmasından büyük memnuniyet duyarım.Kaldı ki bugün uluslararası camiada sesimizi duyurmak adına önemli bir olaydır Kıbrıs Cumhuriyeti’nde baki olan haklarımızın  sağladığı imkanları kullanmak. Bu haklardan biri de  Kıbrıslı Türklerin Avrupa Parlamentosuna girme şansını yakalaması. Açıkçası bunun kötü bir yanını göremiyorum.Nitekim Kuzey Kıbrıs’ta ikamet eden burada yaşayan ve fakat Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı olan Kıbrıslı Türklerin Avrupa Parlamentosuna girecek siyasetçileri seçme  hakkı olmasından ötürü bu  kişilerden haliyle doğal olarak Niyazi Hoca’nın oy talep etmesi kadar normal bir durum olamaz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu