EkonomiKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Siyasetin çözüm üretemediği yerde

Bugün bizim ülkemizde sınıflar arası korkunç bir derinlik oluştu. Şöyle ki; bir tarafta evine ekmek götüremeyenlerin sayısı her gün artarken, diğer tarafta altlarında lüks milyarlık arabalarda gezen zevk ve sefa içinde parayı nerede harcayacağını bilmeyen ve çoğu kayıt dışı olan bir zenginlik var

Siyasetin çözüm üretemediği, iyiye güzele doğruya alternatif olamadığı zaman sarıldığı yegane temel yalandır.

Nitekim halka refah bir yaşam düzeyi  sağlayamayan iktidarların sürekli umut tacirliği yapmaları, hayal satmaları ve nihayetinde yalanlarla günü kurtarmaya çalışmaları bundandır. Bu bildik yönteme yıllardır hepimiz tanıklık ediyoruz. Peki işe yarıyor mu diye soracak olursanız, kesinlikle evet derim.

Böylesi bozuk bir düzenin yanı sıra getirdiği sistemsizliğin hüküm sürdüğü bir ortamda bunu bizzat yaşayanlar dahi ortada duran ve aslında herkesin yalan olduğunu bildiği birçok şeye inanıyor. 47 yılda geldiğimiz nokta takdir edersiniz tatmin edici değil. Nitekim kötü yönetimlerin ve doğru olmayan ilişkilerini bir sonucu olarak ülkemizde kronikleşmiş adil olmayan düzenin boyutları her geçen gün daha da kendini hissettirmektedir. Geçtiğimiz hafta yeni bir yıla girdik. 2021’in yerine 2022’yi koyduk.

2022 dünyaya ve ülkemize ne getirir, ne götürür bilmem ama bugün bildiğim ve gördüğüm şey yaşadığımız bozuk düzen içinde fırsat eşitliğinin ortadan yitip kaybolduğudur. Şöyle başınızı kaldırın  bir etrafınıza bakın. Öyle çok çok uzaklara da gitmeye gerek yok. Sonra da elinizi vicdanınıza koyarak gördüklerinizi değerlendirin…

Bugün bizim ülkemizde sınıflar arası korkunç bir derinlik oluştu. Şöyle ki; bir tarafta evine ekmek götüremeyenlerin sayısı her gün artarken, diğer tarafta altlarında lüks milyarlık arabalarda gezen zevk ve sefa içinde parayı nerede harcayacağını bilmeyen ve çoğu kayıt dışı olan bir zenginlik var.

Aynı şekilde bir tarafta evinin kirasını, bankadaki TL/döviz borcunu, taksitle aldığı evinin arabasının veya da  eşyalarının taksitini ödeyemeyecek insanlar var. Diğer tarafta hangi beş yıldızlı ve kumarhanesi olan otelde yılbaşı kutlayan hesapsız kitapsız zenginler var.

Bir toplumda elbette sınıfsal farklılıklar olur.

İnsanlar gelir kaynaklarına göre bir yaşam düzeyi içinde hayatlarını idame ettirir.

Lakin gelir makası bu denli açık olmaz.

Bu denli farklar oluşmaz.

Fırsat eşitliği bu denli kaybolmaz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu