GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Siyasetin görevi sorunları çözmektir

Kalkınma Bankası Genel Müdürü, Demokrat Parti Lefkoşa 4. sıra Milletvekili adayı Hasan Tosunoğlu, ülkede var olan kalıtsal sorunların hamaset söylemler ile düzeltilebilmesinin mümkün olmadığını vurguladı

Kalkınma Bankası Genel Müdürü, Demokrat Parti Lefkoşa 4. sıra Milletvekili adayı Hasan Tosunoğlu, ülkede var olan kalıtsal sorunların hamaset söylemler ile düzeltilebilmesinin mümkün olmadığını vurguladı

“SORUNLAR HAMASET İLE ÇÖZÜLMEZ”… insanların mutfaklarında ekonomik sıkıntılardan kaynaklanan büyük bir yangın olduğunu bildiğini ve iş yaşamında bugüne kadar edindiği bilgi ve deneyimle bu yangını söndürebilme adına fikirleri barındırdığı için siyasete girme kararı aldığını belirten Hasan Tosunoğlu, ülkenin gerçek sorunları ile ilgilenip halının altına süpürmeden kalıtsal sorunları cesaretle çözmek gerektiğini belirtti. Sürekli olarak çözüm üreten ve çözüm üretirken cesaretle kararları alma eğiliminde olan bir kişi olduğunu vurgulayan Tosunoğlu, ülkede var olan kalıtsal sorunların hamaset söylemler ile düzeltilebilmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

“HALK SİYASETÇİDEN DAHA AKILLIDIR”… “Kendimizi kandırmamalı ve toplumun aklıyla oynamamamız gerekir” diyen Tosunoğlu, vatandaşın her zaman siyasetçiden daha akıllı olduğunu, kimin ne yapabileceğini iyi bildiğini söyledi. İnsanların yorgun ve kırılgan olduğuna dikkati çeken Tosunoğlu, kriz döneminde olunan bu süreçte uzlaşı kültürü ile hareket edip çözüm odaklı çalışılması gerektiğini kaydetti.

“DEVLET VATANDAŞIN YANINDA OLDUĞUNU HİSSETİREBİLMELİ”… Ülkede üretimin yanı sıra tarım sanayisinin de desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Tosunoğlu, ithalat boyutundan kurtulup ihracat yapabilecek kapasiteli araziler ve insanlarımız olduğunu ifade ederek: “Yeter ki doğru teşvikler ile birlikte devletin vatandaşının yanında olduğunu hissettirebilelim” dedi. İklim olarak bu anlamda birçok dünya ülkesinden daha şanslı konumda olduğumuzu vurgulayan Tosunoğlu, özellikle erken hasat avantajının bu çerçevede kullanılması gerektiğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu