GenelKıbrısManşetSiyaset

Siyasette yeni bir yüz

Demokrat Parti’nin Pazar günü gerçekleştirilen adaylık seçiminde Lefkoşa’dan 1. Sıra milletvekili adayı olarak listeye giren Avukat Ali Tunçtaşlı, tüm dikkatleri üzerine çekti. Genç ve siyasette yeni bir isim olan Tunçtaşlı’nın birçok tecrübeli isim arasından sıyrılarak parti üyelerinin takdiriyle birinci sıraya yerleşmesi de dikkatlerden kaçmadı

Demokrat Parti’nin Pazar günü gerçekleştirilen adaylık seçiminde Lefkoşa’dan 1. Sıra milletvekili adayı olarak listeye giren Avukat Ali Tunçtaşlı, tüm dikkatleri üzerine çekti. Genç ve siyasette yeni bir isim olan Tunçtaşlı’nın birçok tecrübeli isim arasından sıyrılarak parti üyelerinin takdiriyle birinci sıraya yerleşmesi de dikkatlerden kaçmadı

“İNSANLARIN İHTİYAÇLARINA SİYASET YOLUYLA CEVAP VEREBİLECEĞİME İNANIYORUM”… 2016 yılında Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu üyeliği, 2018 yılında Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği, 2020 yılında Sigorta Tahkim Komisyon Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde de bulunan Tunçtaşlı Gönyeli Spor Kulübü’nde de Yönetim Kurulu üyesi olarak aktif görev alıyor. 12 yıldır DP üyesi olan, parti içerisinde örgüt başkanlığı, ilçe yönetim kurulu üyeliği, MYK üyeliği ve Genel Sekreter Vekilliği gibi birçok farklı kademede görev alan Ali Tunçtaşlı, 23 Ocak Erken Genel Seçimleri’ne Demokrat Parti’nin Lefkoşa 1. Sıra milletvekili adayı olarak katılacak. “Devlete olan inancım, güvenim ve insanlara olan sevgim nedeniyle siyasete atıldım” diyen Tunçtaşlı, “insanların ihtiyacına cevap verebilmek için siyaset benim için bir anahtardır. Siyaset aracılığıyla insanların ihtiyaçlarına çözüm üretebilmek için bu yolu seçtim” diyerek, “DP ile birlikte bu hedeflerime varabildiğim ve varabileceğim için bu yoldayım” şeklinde konuştu.

“DEMOKRAT PARTİ SORUMLULUKTAN KAÇMADI”… Pandeminin zirve yaptığı, turizmin sıfır noktasını gördüğü dönemlerde Demokrat Parti’nin sorumluluk almaktan kaçmadığını ve Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun Turizm Bakanı olarak çeşitli girişimlerle kapalı turizm adı altında turizme hayat verdiğini anımsatan Ali Tunçtaşlı, yine Demokrat Partili Koral Çağman’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak 18 yaş üzeri rehabilitasyon merkezlerinin kurulmasına öncülük ettiğini ifade etti. Yeniceköy’deki eski polis okulu binası ve Erenköy’deki eski sağlık merkezinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesine kazandırılarak rehabilitasyon merkezine dönüştürülmesi gibi çalışmaların gündemde olduğunu müjdeleyen Tunçtaşlı, “Bu dönemde, kaçak atık izleme sistemi kurularak denize kıyısı olan otellerimizin atıklarını arıtmadan denize deşarj edip etmedikleri Çevre Dairesi tarafından takip edilecek. Pilot bölge olarak da Bafra’da bir otelde bu uygulamayı başlattık” açıklamasında bulundu.

“GENÇLERİN SORUNLARI GERÇEK ANLAMDA GÜNDEME GELMELİ”… Milletvekili seçilerek Cumhuriyet Meclisi’nde yer alması halinde Meclis çatısı altında yapmak istedikleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Tunçtaşlı, “İşsizlik oranına baktığımız zaman yüzde 30’unu gençler kapsıyor, gençlerin işsizlik sorununa çözüm bulmak için projeler üretmeliyiz. Gençlerin ülkemizi terk etmemesini sağlamak istiyorum. Gençlerimiz ülkelerini terk etmesinler, evlerine, ülkelerine devletlerine sahip çıksınlar istiyorum” dedi. Tunçtaşlı, gençlerin konut ihtiyacına cevap verebilmek için yerli müteahhitlerle proje üretip kooperatif sistemiyle uzun vadeli ve kolay ödemeli konut sahibi olma imkânı yaratacak projelere ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

“SİYASETİ BİR ARAÇ OLARAK KULLANIP, SORUNLARA ÇÖZÜM BULMALAYIZ”… Yargı’nın iş yükünü hafifletebilmek için yargıya bağlı tahkim komisyonları kurma hedefi olduğundan da söz eden Tunçtaşlı, “Ekonomik olarak ülkemize neler katabiliriz, ekonomiyi nasıl güçlendirebiliriz bunlarla ilgili çalışmalar yapmak istiyorum. Üretimde kooperatifleşmeyi sağlayarak ihracatı güçlendirecek girişimlerde bulunup kendi ayakları üzerinde durabilen ekonomik yapıya kavuşma hedefimiz var. Engelliler Yasası ile engellilere fırsat eşitliği yaratacak yasal düzenlemelerin yapılması için gerekli adımları atmak istiyorum. Özellikle KIB-TEK Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldığı dönemde gündeme gelen yenilenebilir enerji kapasitesini artırıcı girişimlerin hayata geçmesi için çalışacağım” diyerek ayrıca, “özel sektör çalışanlarının kamu çalışanları ile aynı hakları alabilmesinin önünü açacak yasal düzenlemeleri yapmanın zamanı geldi de çoktan geçiyor bile” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu