KıbrısManşet

Siyasiler bayramda aileleriyle olacak

Ülkemiz siyasileri Kurban Bayramı'nı evlerinde, aileleriyle birlikte geçirmeyi planladıklarını dile getirdi.

Meyil Avcan

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de zorlu bir pandemi süreci geçirirken önümüzde 4 gün sürecek Kurban Bayramı kapıda.

GIYNIK, ülkemizdeki siyasilere mikrofon uzatarak, Kurban Bayramı’nı nasıl geçireceği sorusunu yöneltti.

Ülkemiz siyasileri ise Kurban Bayramı tatilinde evlerinde, aileleriyle birlikte geçirmeyi planladıklarını dile getirdi.

Kısa süreli dinlenme fırsatı bulan siyasiler, tüm KKTC halkına hijyen ve mesafe kurallarına uyarak, huzurlu bir bayram geçirmeleri dileklerinde bulundular.

ÇELER: İÇ BULAŞMA BAŞLADIĞI İÇİN HISIM AKRABA ZİYARETİ YOK

TDP Milletvekili Zeki Çeler, bayramda ev temizliği ve bahçe düzeni yapacağını söyleyerek, iç bulaşın başlamış olması nedeniyle evden çıkmayacağını ifade etti.

Çeler, şunları söyledi:

“Ev temizliği hem bahçe düzeni. Babam et alıp gelirsa veya fırında badadez/tavuk, çok kalabalık olmamak şartıyla evde yenilip içilebilir. İç bulaşma başladığı için hısım akraba bayram ziyareti yapmaycam. Kimse da yapmasın. Bu bayram da anılara böyle yazılsın… herkesin bayramı mübarek olsun…”

SİYASİLER, BAYRAMI AİLELERİYLE GEÇİRECEK

CTP Milletvekili Armağan Candan, Kurban Bayram’ını ailesiyle geçireceğini dile getirerek, “Aileyle evde geçireceğiz. Bu dönemde toplu alanlardan uzak duracağız” dedi.

UBP Milletvekili İzlem Gürçağ da bayramı ailesiyle geçireceğini belirterek, hiç dışarıya çıkmayacaklarını vurguladı.

UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, koronavirüs pandemisi nedeniyle dışarı çıkmayacaklarına değinerek, her bayram olduğu gibi bu bayram da ailesiyle olacağını söyledi.

BAKANLAR DA EVLERİNDE OLACAK

Çalışma Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, ailelerini çok özlediklerini ve bayramı da aileleriyle geçirerek kutlayacaklarını belirtti.

Öte yandan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ise hayallerinin tekne ile Ege tarafında adalar turuna çıkmak olduğunu ifade ederek, pandemi nedeniyle bayram için özel bir plan olmadığını ve evde ailesiyle birlikte geçirmeyi planladığını dile getirdi.

KÖYDEKİ AKRABALARINI ZİYARET EDECEKLER

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Kurban Bayramı programının yoğun olduğunu ve politikacılara tatil hakkı olmadığını vurgulayarak, planlarından şöyle bahsetti:

“Maalesef politikacıların tatil hakkı yok. Bayramın 1. günü kurban kesimi, aile ve mezarlık ziyareti olacak. 2. Günü ilçelerde bayramlaşma yapılacak ve 3. Günü Genel Merkez’de ziyaretçi kabul edilecek.”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, ailesini, arkadaşlarını, köyleri gezeceğini ve büyüklerinin elini öpeceğini ifade ederken, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise bayramı her zamanki gibi evde, son yılların aksine çekirdek aileyle geçireceğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu