KıbrısManşetSiyasetToplum

Siz batırın halk ödesin

2 çukulat çalan, 1 kilo et çalan nasıl ki yargı önüne çıkarılırsa, bu kurumların zarara uğratılmasında etkili olanlar da yargı huzuruna çıkarılmalıdır

Kıb-Tek 1 Aralık tarihi itibariyle elektriğe kilowatt başı 17 kuruş ile 43 kuruş arası zam yaptı. “Hükumet KIB-TEK’i milyonlarca dolar zarar uğratıyor.” Uğratıyor diyorum zira bu doğruluğu kanıtlanmış bir şey.. Hesap soran var mı? Yok. Hoş hesabı sorulmayınca hatalar zinciri, suiistimal motivasyonu artıyor, zira yapanın yanına kar kalıyor. Devletin kurumlarının içi böyle böyle boşaltılırken, birileri cebini dolduruyor, zengin oluyor.

Ve fakat bu bedeli her zaman olduğu gibi yine halk ödüyor. Kısacası fatura yine halka çıkarılıyor. Dolayısıyla ülkeyi yönetenler bu halka, KIB-TEK’deki bu zararın ve sınavsız münhalsiz istihdamların getirdiği ekstra personel giderlerinin izahını yapmak zorundadır. KIB-TEK’i zarara sokanlardan, DAÜ’yü iflasın eşiğine getirenlerden sorulmayan hesaplar halkın sırtına yüklenemez.

Böyle gelmiş böyle gider, bugüne kadar kim hesap verdi de başkaları da verecek anlayışı bizi bu günlere
getirdi. 2 çukulat çalan, 1 kilo et çalan nasıl ki yargı önüne çıkarılırsa, bu kurumların zarara uğratılmasında etkili olanlar da yargı huzuruna çıkarılmalıdır. İhalesiz yakıt alarak milyonlarca dolar kayba neden olan, kurum bu haldeyken sınavsız münhalsiz kuruma istihdam yapıp mali yük getirenler siyasi rant peşinde koşarken bu fatura yine halka kesiliyor.

Tek kelime ile yüzsüzsünüz. Ve fakat buna seyirci kalan, hatta bu durumu olağan hale getirenler de en az onlar kadar yüzsüz ve vicdansızdırlar. Bunlar nasıl insandırlar ki kendi halkına bütün bu rezilliği reva görebiliyorlar.

Yüzbinlerce lira maaş alacaksınız, sözüm ona ülke yönetiyorsunuz lakin yönettiğinizi sandığınız kurumları iyi idare edemediğiniz bir yana, maksatlı bir anlayışla zarara uğratacaksınız, üstüne menfaat elde edeceksiniz faturayı da halka çıkaracaksınız. Bu adil mi? Değil.

O halde bu kadar açık olan bir konunun hukuki bir yaptırımı nasıl olmaz?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu