EkonomiGenelKıbrısManşet

Siz de yakıtınız da kirlisiniz!

TPIC ısrarı nedeniyle defalarca akaryakıt ihalesini iptal ederek ülkenin karanlıkta kalmasına sebep olan Bakan Arıklı'nın Türkiye’den kara tankerleriyle getirttiği yakıtın aslında Suriye ve Irak'tan kaçak olarak Türkiye'ye getirilen yakıt olduğu öne sürülüyor.

 

YAKITIN KALİTESİ BELLİ DEĞİL… Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın KIB-TEK akaryakıt temin ihalesindeki TPIC ısrarı ülkeyi felakete sürüklemeye devam ediyor. TPIC’den ihalesiz şekilde alınan ve tanker gemi bulunamadığı için kara tankerlerine yüklenen 40 tanker yakıt dün ülkeye getirildi. GIYNIK’ın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre Türkiye’den getirilen yakıtın Türkiye’ye Suriye ve Irak’tan kaçak yollardan getirilen yakıt olduğu öne sürülüyor. Her yıl düzenli şekilde çıkılan ihalelerle Teknecik Elektrik Santraline yakıt alımı yapılırken, ilk kez menşei ve kalitesi belli olmayan bir yakıt kara tankerleriyle taşındı ve KKTC’nin kurumları ayaklar altına düşürüldü.

İHALEYİ YİNE İPTAL ETME PEŞİNDE… Bakan Arıklı’nın, KIB-TEK’in akaryakıt temin ihalesini TPIC’e vermek ya da TPIC’den ihalesiz alım yapmak için gösterdiği çaba ülkeyi elektriksiz bıraktı. Günlerdir yeterli üretim olmadığı için 1’er saat olmak üzere ülkenin dört bir yanında elektrik kesintileri yaşanıyor. Arıklı’nın TPIC ısrarı ülkeyi felakete sürüklüyor. Göreve geldiği günden bu yana akaryakıt ihalesini ısrarla sonuçlandıramayan ve TPIC’den usulsüzce doğrudan alım yapan Arıklı, son yapılan ihaleyi de iptal ettirmeye çalışıyor. Uzmanların ısrarla hayali bir rayiç bedelden ihaleye çıktığını söylediği Bakan Arıklı’nın bu kez de kurumun ‘bloke artırımı” yapılmaması noktasında baskı yaptığı öğrenildi. İhalenin iptalini isteyen Arıklı’nın amacının, sonu ne olursa olsun TPIC’e ihale verdirene kadar vazgeçmeyeceği düşünülüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu