EkonomiKıbrısManşetToplum

“Siz kimsiniz bu gençlere beğenmiyorsanız gidin diyorsunuz?”

Asgari ücret masasında işçi kesimini temsil eden Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, İşveren Temsilcisi Metin Arhun’un asgari ücrete yönelik yaptığı açıklamalarını eleştirmek adına İşverenler Sendikası önünde eylem gerçekleştirdi

MİNE İÇSEL

Asgari ücret masasında işçi kesimini temsil eden Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, İşveren Temsilcisi Metin Arhun’un asgari ücrete yönelik yaptığı açıklamalarını eleştirmek adına İşverenler Sendikası önünde eylem gerçekleştirdi.

Arhun’un “Maaşı beğenmeyen Kıbrıslı Türkler Güney’de de çalışabilir” söylemine sert tepki gösteren Serdaroğlu; “Biz bu gençleri ülkeye tutmak isterken, ülkede tutmak için çaba gösterirken, siz kimsiniz bu gençlere gidin diyorsunuz? Siz kimsiniz bu insanlara adres gösteriyorsunuz?” diye çıkıştı.

İşverenin gençlere Güney’e gidin demesinin işlerine geldiğini de belirten Serdaroğlu; “KKTC vatandaşları gitsin, üçüncü ülke vatandaşları gelsin, siz de sigortasız çalıştırın” diye ekledi.

Arhun’un açıklamalarının ülkedeki tüm yetkililer tarafından kınanması gerektiğini belirten Serdaroğlu, işveren temsilcisinin haddini çok kez aştığını ve asla kabul edilebilecek bir açıklama olmadığının altını çizdi.

Asgari ücret için talep edilen hayat pahalılığı oranı için; “Artış değil, çaldıklarınızı geri vereceksiniz, yarattığınız enflasyonun üzerinde rakam vereceksiniz ona artış denebilir ancak” diyen Serdaroğlu; “Piyasaya yaptığınız ağzınızla söylediğiniz yüzde 50 oranındaki zamlar sizi hiç mi rahatsız etmiyor? Artış olursa batarız diyorlar; siz batmazsınız da biz açlıktan ölelim mi? Yeter artık!” diye sitem etti.

İşveren Temsilcisi Metin Arhun’un işverene de topluma da fazlasıyla zarar verdiğini söyleyen Serdaroğlu, Arhun oldukça asgari ücret masasına oturmayacaklarını belirterek şöyle konuştu; “Böyle bir zihniyeti olan kişiyle biz bu masaya oturmayız. Arhun ve onun gibi düşünen hiçbir işveren temsilcisi ile o masada oturmayacağız. Böyle bir temsilci ne istihdamı ne kayıt dışılığı koruyabilir. Bu zihniyetteki insanlar asgari ücreti belirleyemezler. Biz masada yokuz.”

Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu ve sendika temsilcileri daha sonra İşveren Sendikası kapısının önüne siyah çelenk bıraktı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu