EkonomiGenelKıbrısManşet

Size en uygun konut hangisi?

Bütçeniz uygunsa önce yaşamak istediğiniz bölgeye, ardından konut türüne karar vermelisiniz

Bütçeniz uygunsa önce yaşamak istediğiniz bölgeye, ardından konut türüne karar vermelisiniz

Konut alırken huzuru unutmayınız. Hayatınızın büyük kısmı evinizde geçeceği için huzurlu bir yaşam en önemli unsur

NE ARADIĞINIZI BİLMELİSİNİZ… Farklı ihtiyaçlara hitap eden pek çok konut tipi var. Bunlar arasından kendinize en uygun olanın hangisi olduğunu öğrenmek istiyorsanız, pek çok kritere dikkat etmelisiniz. Örneğin; yaşamak istediğiniz bölge ve bölgede aradığınız özellikler bunların başında gelir. Girne’de yaşamak istiyorsanız Girne’deki, Lefkoşa’da yaşamak istiyorsanız Lefkoşa’daki seçeneklere bakmalısınız. İzole olmak istiyorsanız başka, toplu yaşamı seviyorsanız başka, denizi seviyorsanız başka, toprağı seviyorsanız başka alternatiflere bakmalısınız. Tabii ki öncelikle satılık ya da kiralık evler arasından seçim yaparken bütçenizi ve ödeme gücünüzü iyice gözden geçirmelisiniz.

KONUT TİPLERİ ÖNEMLİ… Kendiniz için en doğru konutu seçmek için öncelikle konut tipleri nelerdir, avantajları ve dezavatajları nelerdir bilmelisiniz. Kısaca apartman dairesi, villa, müstakil ev ana başlıklardır. Bu konutların kendi içinde de birden çok türleri bulunuyor. Konut almadan önce mutlaka sahip olduğu özellikleri de bilmek gerekir. İçinde yaşamak için bir konut seçerken pek çok faktöre dikkat etmek gerekir. Doğru konut seçimi, yaşam standartlarını önemli derecede etkiler. Hayatın büyük bir kısmı evlerde geçer ve insanlar konutlarını doğru seçerken, huzurlu ve konforlu bir şekilde yaşamalarını sürdüreceğinden emin olmalıdır. Huzur yoksa onca para boşa gider.

KONUT TİPLERİ NELERDİR? Konut tipleri ve özellikleri ile ilgili detaylı bilgiler şu şekilde sıralanabilir:

– Apartman Dairesi: Standart yaşam alanı özelliğine sahiptir ve bir parsel üzerine kurulu birden fazla bağımsız bölümden oluşur. Şehir merkezlerinde ve toplu konut alanlarında sıklıkla 1+1, 2+1 veya 3+1 apartman daireleri bulunur.

– Villa: Müstakil villa ve ikiz villa gibi farklı türler bulunur. Bir arsa üzerinde tek kişiye ait olarak yapılan ve dört tarafı açık bağımsız yapılara müstakil villa denir. İkiz villalar ise aynı parsel üzerinde bitişik olarak inşa edilir ve üç tarafı açıktır.

– Dubleks ve Tripleks Konutlar: İki katlı ve içten merdivenli olan bu evler, genellikle geniş aileler tarafından tercih edilir. Tripleks evler ise villa olarak inşa edilen müstakil evlerdir. Her kat, merdivenle birbirine bağlanır ve çok sayıda tuvalet, banyo ve yatak odasına sahiptir.

– Prefabrik Ev: İstenilen alana monte edilebilen ve çeşitli ölçülerde inşa edilebilen konutlardır. Yapması kolaydır ve büyük inşaat işleri gerektirmez; böylece oldukça ekonomiktir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu