KıbrısManşet

SKANDAL İDDİA! Hükümet Karıştı

Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın yaklaşık 10 gün önce ülkeye Türkiye’den giriş yapan bir kadının karantinaya alınmadan evine gönderilmesi için ayrıcalık tanımaya çalıştığı ve konunun Bakanlar Kurulu’nda ciddi tepkilere neden olduğu öne sürüldü.

Skandal iddia… Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın yaklaşık 10 gün önce ülkeye Türkiye’den giriş yapan bir kadının karantinaya alınmadan evine gönderilmesi için ayrıcalık tanımaya çalıştığı ve konunun Bakanlar Kurulu’nda ciddi tepkilere neden olduğu öne sürüldü. Bakanlar Kurulu’nda yaşanan gerilim üzerine Özersay’ın geri adım attığı öğrenildi.

Öte yandan Merit Oteller Grubu’nun sahibi Besim Tibuk’un oğlu Murat Tibuk’un özel uçağıyla ülkeye gelerek kendi otelinde ayrıcalıklı şekilde karantina sürecini geçirmesinde yine kabinenin HP’li üyelerinin parmağı olduğu ortaya çıktı.

HP’li Bakanların Murat Tibuk’a ayrıcalık tanınmasıyla ilgili işbirliği içerisinde hareket ettikleri ve Tibuk’a bu ayrıcalığı tanıdıkları öne sürüldü.

Toplumdan gelen tepkilerden dolayı Halkın Partisi yetkilerinin suçu UBP’li bakanların üzerine atarak işin içerisinden sıyrılmaya çalıştıkları ve bu durumun hükümette ciddi gerilime neden olduğu öğrenilirken bu iddialar hükümete yakın kaynaklar tarafından doğrulandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu