KıbrısManşetSağlık

Skandal iddia… İnsan parçaları kargalara yem oluyor!

Hastane çalışanının kan dolduran iddiası… KKTC genelinde bulunan 6 devlet hastanesi, sağlık merkezleri, veteriner klinikleri, tüp bebek merkezleri ile özel hastanelerden çıkan tıbbi atıklar, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne getirilerek, imha edilmeden kırmızı bidonlara konularak Dikmen çöplüğüne ve Güngör’de bulunan çöplüğe götürülerek gömülmeden çöplüğe atılıyor

AB tarafından kurulan Nalbantoğlu Hastanesi’ndeki tıbbı atık bertaraf sisteminin yıllardır bozuk olduğu ve ülkedeki tüm tıbbı atıkların etkisiz hale getirilemeden kendine hayrı olmayan tıbbi atık aracı ile çöplüğe götürüldüğü iddia edildi.

Çöplüğe götürülen insan parçaları ve tıbbi atıkların bertaraf edilmeden götürüldüğü yetmezmiş gibi kanunen bu atıkların bertaraf edildikten sonra çöplükte gömülmesi gerekirken, çöplüğe dökülen insan parçaları ve tıbbi atıkların gömülmediği belirtildi.

İNSAN PARÇALARI KARGALARIN, KUŞLARIN VE DİĞER HAYVANLARIN YEMEĞİ OLUYOR

Hastane çalışanı, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden tıbbi atık aracı ile çöplüğe götürülen insan parçaları ve tıbbi atıkların çöplüğe boşaltıldıktan sonra gömülmesi gerekirken gömülmeyerek o şekilde atılı bırakıldığını söyledi.

Hemen hemen her gün çöplüğe tıbbi atıkları taşıdıklarını belirten hastahane çalışanı tıbbi atık ve insan parçalarını aynı yere döktüklerini ve bu tıbbi atıkların gömülmemesinden dolayı birçok kuşun ve hayvanın bu tıbbi atıklar üzerinde karnını doyurduğunu gördüklerini belirtti.

İNSAN OLARAK VİJDANIM SIZLADI

Gazetemize ulaşan hastane çalışanı çöplükte gördüğü manzara karşısında vicdanen çok rahatsız olduğunu ve bu nedenle halkın bu durumdan haberdar olması gerektiğini düşünerek yetkililerin de bir an önce bu sorunu gündeme getirip çözmesi gerektiğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu