Güney KıbrısKıbrısManşetSiyaset

Slovakya Savunma Bakanı, Güney Kıbrıs’ta Rum Savunma Bakanı ile bir araya geldi 

Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad Güney Kıbrıs’a dün gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Rum Savunma Bakanı Haralambos Petridis’le biraraya geldi. 

Slovakya Savunma Bakanı Jaroslav Nad’ın dün Güney Kıbrıs’a bir ziyaret gerçekleştirirken, görüşme yaptığı Rum Savunma Bakanı Haralambos Petridis’le “iş birliği memorandumu” imzaladı. 

Petridis ve Nad’ın dünkü görüşmede, savunma ve askeri alanlarda iş birliği sürecinin genel ilkelerini ve prosedürlerini belirleyen bir memorandum imzaladıklarını belirtti. 

Görüşme sonrasında yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki yakın iş birliğine değinen Petridis, Slovakya’nın Kıbrıs’ta görev yapan BM Barış Gücü UNFICYP’e 20 yıldır yaptığı katkıdan ötürü de teşekkürlerini iletti. 

Kapalı bölge Maraş ve Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’indeki “Türk kışkırtmalarını” da ele aldıklarını belirten Petridis, “Türkiye’nin uluslararası hukuk kurallarını çiğnemeyi ve toprak üzerine yeni oldu bittiler yaratmaya çalıştığını Slovak mevkidaşına söylediğini” vurgurken Petridis, “hibrit tehditler” konusunda mevkidaşı Nad’ın görüşlerini de aldığını belirtti. 

Slovak Savunma Bakanı Nad ise açıklamasında, “iş birliği memorandumunun amacının savunma alanında bütünlüklü bir iş birliğinin kurulması için gerekli temel ilke ve süreçlerin belirlenmesi olduğunu” belirterek “söz konusu memorandumun imzalanmasının hem siyasi hem askeri alanda iki ülke arasındaki iş birliğinin güçlenmesine katkı sağlayacağını” sözlerine ekledi. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu