KıbrısManşet

Sokağa çıkma yasağı denetiminde uyuşturucu ele geçirildi

Lefkoşa Kaymakamı Bora Akkuş, Bakanlar Kurulu ve Sağlık Üst Kurulu'nun Covid-19 salgını dolayısıyla almış oldukları tedbirler kapsamında, pazar günü uyulması gereken kısmi sokağa çıkma yasağına yönelik olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü ve Lefkoşa Kaymakamlığı'nın ortak denetim gerçekleştirdiğini ifade etti

Lefkoşa Kaymakamı Bora Akkuş, Bakanlar Kurulu ve Sağlık Üst Kurulu’nun Covid-19 salgını dolayısıyla almış oldukları tedbirler kapsamında, pazar günü uyulması gereken kısmi sokağa çıkma yasağına yönelik olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü ve Lefkoşa Kaymakamlığı’nın ortak denetim gerçekleştirdiğini ifade etti.

Lefkoşa ilçesinde dört polis kontrol noktasında Lefkoşa Polis Müdürü Hüseyin Kadir Çete ile birlikte denetim noktalarında incelemelerde bulunduklarını belirten Lefkoşa Kaymakamı Bora Akkuş, Kontroller esnasında yabancı uyruklu bir kişinin aracının aranması sonucu uyuşturucu madde olduğuna inanılan folyo içinde sarılmış bir maddenin polis memurları tarafından tespit edildiğini ve söz konusu şahısların tutuklanarak haklarında soruşturma başlatıldığını vurguladı.

Polis Basın Subaylığı tarafından da denetimlerle ilgili açıklama yapıldı:

Sokağa çıkma yasağı kapsamında bugün 12:00 – 18:00 saatleri arasında Lefkoşa genelinde, Lefkoşa Kaymakamlığı ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimler gerçekleştirildi.

Denetimler sonucu sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği tespit edilen toplam 26 kişi hakkında yasal işleme gidildi.

Denetimlerde bir araç sürücüsünün şüpheli hareketleri üzerine, polis ekipleri tarafından aracında yapılan aramada, yaklaşık 2 gr ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak söz konusu şahıs tutuklandı.

Yine denetimler sırasında tehlikeli araç kullanan bir sürücüsü hakkında yasal işleme gidilirken, ikamet izinsiz olduğu tespit edilen bir kişi tutuklandı.

Denetimlerde Lefkoşa Kaymakamı Bora AKKUŞ ve Lefkoşa Polis Müdürü Hüseyin Kadir ÇETE de hazır bulundu.

ŞÜPHELİ HAREKETLERİ ELE VERDİ

Bugün saat 13:45 sıralarında, Gönyeli’de Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri tarafından sokağa çıkma yasağı uygulanması kapsamında denetim yaptığı sırada, aracı ile seyir halinde iken kontrol maksatlı durdurulan G.T.M. (E-23)’nin şüpheli hareketleri üzerine kullanımındaki araçta yapılan aramada, yaklaşık 2 gr ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulundu. Bahse konu şahıs tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu