KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Sokağa Çıkma Yasağı yeniden 21.00’e çekildi

Başbakan Ersan Saner'in Bakanlar Kurulu'nda alınan kararları 20.00'de açıklayacağının duyurulmasına rağmen yeni kararlar saat 21.30'da açıklandı

Bakanlar Kurulu’nun saat 15.35’te başlayan Bakanlar Kurulu toplantısı saat 19.20’de sona erdi. Dün toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin gündeminde yeni tedbirler yer aldı. Başbakan Ersan Saner’in Bakanlar Kurulu’nda alınan kararları 20.00’de açıklayacağının duyurulmasına rağmen yeni kararlar saat 21.30’da açıklandı.

Başbakan Saner, artan yerel vakalar nedeniyle gece sokağa çıkma yasağının saat 22.00 yerine yeniden 21.00 itibariyle başlayacağını açıkladı.

AKARYAKIT ZAMMI FİF’TEN KARŞILANACAK

“Göreve geldiğimiz günden itibaren hayat pahalılığı oluşmaması için akaryakıt fiyatlarında herhangi bir artışın vatandaşlara yansıtılmaması için akaryakıt fiyatlarındaki artış Fiyat İstikrar Fonu’ndan karşılanacak” diyen Başbakan Saner, “Bugüne kadar yapılması gereken 1 TL’lik artış FİF’ten 68 milyon TL ile karşılanacak. Bu artış vatandaşın cebinden çıkmayacak. Bugün akaryakıta, ortalama 25 kuruş yapılması gereken artış FİF’ten karşılanacak” açıklamasında bulundu.

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlar şu şekilde:

*Sokağa çıkma yasağı konusunda yeni kararlar ürettik. Yerel vakalardaki artış çok ciddi boyutlara ulaştı. 19-26 Nisan tarihleri arasında bir takım kuralları değiştirmiş bulunmaktayız.

*Pazartesi-Cumartesi 21.00-05.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

*Pazar günleri tam sokağa çıkma yasağı devam edecek.

*Marketler 07.00-20.00 arasında hizmet verecek.

*Cumartesi günleri restoran, cafe, pastane, meyhane, berber, kuaför, dövme salonları, lokaller, kapalı spor salonları, mağazalar ve kapalı olarak belirtilmeyen sektörler saat 18.00’e kadar hizmet verebilecekler. Bu karar Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu tarafından 21 Nisan’da yeniden gözden geçirilecek.

*Sinema salonları, bar, taverna, cafe, nargile salonları, internet cafeler, club, hamam, saunalar, casinolar kapalı kalmaya devam edecekler.

*Toplu ibadetleler ve iftar yemekleri de yasaklandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu